TICNOVA reforça els serveis tecnològics integrant l’empresa AIO

El grup reusenc potencia les solucions integrals per a empreses i organitzacions

Joan Ballester, CEO de TICNOVA, i Ricard Carbó, CEO de AIO, al moment de la firma.
Redacció / Reus

TICNOVA adquireix l'empresa AIO -Arquitectura Informática & Outsourcing-, especialista en la gestió de solucions i consultoria en tecnologies de la informació (TI) per a empreses i ha incorporat tot el seu equip de tècnics.

TICNOVA, el grup més gran d'Espanya especialitzat en botigues de proximitat d'informàtica i electrònica de consum, segueix amb la seva estratègia de millorar i impulsar els serveis tecnològics i informàtics que ofereix a empreses, administracions públiques i centres educatius. Així, l'octubre passat, TICNOVA va dur a terme l'adquisició de l'empresa AIO - Arquitectura Informática & Outsourcing-, especialitzada en la gestió de solucions i consultoria en tecnologies de la informació (TI) per a empreses, i ha incorporat a la seva plantilla tot l'equip de tècnics.

Joan Ballester, CEO de TICNOVA assegura que "som líders en botigues d'informàtica i en oferir solucions tecnològiques a persones, però hem de continuar creixent, així que ara volem reforçar el nostre posicionament centrat a oferir també solucions integrals en tecnologia per a tot tipus d'organitzacions". Així, amb aquesta incorporació, el departament B2B de TICNOVA, liderat per Jordi Delgado, incorpora nou personal amb coneixements altament especialitzats i més de 25 anys d'experiència que desenvoluparan els nous serveis de consultoria, outsourcing i implantació de tècnics in house.

Per la seva banda, Ricard Carbó, CEO d'AIO i actual responsable de projectes tecnològics de TICNOVA reconeix que "formant part d'un grup líder com TICNOVA oferim solucions integrals, tant en la comercialització de tot tipus d'equips, com també en solucions tècniques i assessorament molt especialitzat". A més, Víctor Álvarez, el nou IT Customer Support, apunta que "amb TICNOVA comptem amb més recursos per satisfer les necessitats de suport als nostres clients".

Notícies relacionades