La Cambra de Reus reivindica l’impuls de les infraestructures pendents al territori

Ha estat un dels temes de la conferència que el president de l’ens, Jordi Just, ha pronunciat al Centre d’Amics de Reus

Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus destaca també el seu paper com emblema de la tradició comercial del territori i prepara una transformació dels usos de La Llotja, quan estan a punt de celebrar-se els 50 anys de la seva modernització.

La construcció de l'estació intermodal, l'aposta decidida per l'Aeroport de Reus i el desdoblament de la N-420 i de la C-14 han centrat bona part de la ponència 'Reus i el territori' que el president de la Cambra de Comerç de Reus ha pronunciat aquest dijous. Jordi Just ha posat l'accent en la necessitat d'impulsar de manera definitiva aquestes infraestructures. "Quan reivindiquem una infraestructura no és un caprici, una frivolitat. La reivindiquem perquè creiem en el seu valor estratègic per millorar la qualitat de vida de la nostra gent i la competitivitat de les nostres empreses", ha dit.

Per Just, el futur de l'Aeroport passa necessàriament l'estació intermodal i s'hi ha referit com "un element de vital importància per situar l'aeròdrom a l'altura que es mereix". En aquest sentit, ha assegurat que cal seguir treballant per aconseguir mantenir línies amb vols regulars i ha demanat "una major implicació del territori a l'hora de donar suport a la gestió de l'aeroport". Referint-se a l'estació intermodal, el president de la Cambra de Comerç de Reus ha demanat deixar de banda el debat sobre la ubicació de l'estació per centrar-se en fer realitat el més aviat possible aquesta infraestructura imprescindible de connexió amb la resta de Catalunya. En referència a l'Aeroport, A això hi ha sumat la demanda d'una l'Autoritat del Transport Metropolità que defineixi un transport àgil, ràpid i competitiu que doni resposta real a les necessitats de la població.

Pel que fa a les carreteres, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha insistit novament en la necessitat de desdoblar la N-420 i la C-14. Segons Just, el desdoblament de la N-420 "serviria per rebaixar els efectes del despoblament que impacten sobre les comarques per on discorre i, en paral·lel obriria una nova via ràpida d'accés fins a Madrid". En la mateixa línia, considera que el desdoblament de la C14 seria "un element estratègic de primera magnitud i permetria, en el tram Montblanc Tàrrega, connectar amb l'Eix Tranversal".

En la seva ponència, Jordi Just ha posat especial èmfasi també en la necessitat de millorar el servei ferroviari a les comarques de Tarragona amb la R-14 i la R-15 com exemples de línies amb un "servei impropi del segle XXI". "Parlem de comunicar, de relacionar, d'enxarxar, no ho fem pensant únicament en Reus, Tarragona i les poblacions costaneres. Cal ser generós en el plantejament i hem de buscar línies de comunicació àgils amb les capitals de comarca", ha remarcat.

Finalment, el president de la Cambra de Comerç de Reus ha reivindicat també el paper de la Corporació com emblema de la tradició comercial del territori. En aquest àmbit ha manifestat la voluntat de la Cambra d'obrir La Llotja a la ciutat amb altres usos més enllà dels actuals, mantenint-ne la referència històrica. Un dels primers exemples d'aquesta transformació es podrà veure al mes de març amb la presentació del Joc de la Llotja o el Taller Didàctic desenvolupat per l'Institut Baix Camp i que portarà més de dos-cents alumnes del territori a la Llotja. "Tenim la voluntat de convertir l'espai en l'autèntica exposició del tresor agroalimentari del nostre territori i també en l'aparador de l'activitat turística. Perquè Reus és Comerç, és Vermut, és Avellana i és Modernisme", ha destacat el president de la Cambra.

Jordi Just ha pronunciat la conferència 'Reus i el territori' al Centre d'Amics de Reus, on ha estat convidat amb motiu del 135è aniversari de la Corporació. L'acte ha coincidit també amb el 25è aniversari de l'atorgament de la distinció EL MÉS AMIC DE REUS que l'entitat els Amics de Reus van lliurar a la Cambra de Comerç al 1997.

Notícies relacionades