Anton Valero deixa el càrrec de director general per Espanya i Portugal de Dow Chemical després de 37 anys

El rellevarà Jon Victor Bilbao, director comercial a Europa Occidental de Dow Industrial Solutions, a partir del març

Anton Valero (a l'esquerra) dona el relleu a Jon Bilbao, a la dreta de la foto. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Anton Valero, director general de Dow Chemical per a Espanya i Portugal, deixarà el seu càrrec actual a finals de febrer. Valero es va incorporar a Dow a Rheinmünster (Alemanya) l'any 1981 com a enginyer de procés i porta 37 anys a la companyia química. Jon Bilbao, que fins ara era responsable comercial a Europa Occidental de Dow Industrial Solutions, assumirà les seves funcions.

Els responsables de la multinacional química han destacat d’Anton Valero el seu compromis amb el territori i les seves aliances estratègiques. Valero va ser traslladat a Tarragona el 1983 com a enginyer de producció de planta d'Hidrocarburs i Energia, i posteriorment va ocupar el càrrec de mànager del Departament de Medi Ambient, Salut i Seguretat del Complex Industrial de Tarragona i, entre els anys 1989 i 1991, el de líder de Medi Ambient per a la regió Ibèrica. L'any 1991 va dirigir la producció de la Planta de Poliols i, el 1997, va ser nomenat líder de producció de Planta d'Hidrocarburs i Energia. L'any 2003, Anton Valero va assumir el rol de director del Complex Industrial de Dow Tarragona i el 2004 va accedir a l'actual càrrec de country leader de la companyia per a la regió Ibèrica.

Valero ha destacat la relació que ha tingut amb el territori, "un diàleg continu i mutu -ha dit- amb la comunitat del Camp de Tarragona, on el nostre Complex Industrial opera des de fa més de 50 anys” i ha agraït “col·laboració conjunta per la qual hem pogut apropar la nostra filosofia i polítiques de sostenibilitat a la societat".

Anton Valero actualment és president de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (FEIQUE), membre del Steering Group de l'European Innovation Partnership (EIP) on Water de la Comissió Europea, de les Juntes Directives de l'AmCham Spain i de la CEOE (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials), d’on n’és president de la Comissió de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible.

El vicepresident executiu i president de Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia, Heinz Haller, ha lloat la feina de Valero i ha destacat  els vincles que ha establert amb amb diferents organitzacions estratègiques “amb aquesta idea i el seu fort compromís amb Dow i els seus empleats, ha liderat la regió Ibèrica tot obtenint un èxit rere un altre", ha expressat.

Jon Victor Bilbao, director comercial per a Europa Occidental del negoci de Dow Industrial Solutions, serà el nou country leader de Dow per a Espanya i Portugal a partir de l'1 de març de 2018. Jon afegirà aquest rol a les seves actuals responsabilitats comercials, en substitució d'Anton Valero.

Jon és llicenciat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Deustoes i va incorporar a Dow a Barcelona el 1985, com a comercial de Specialty Plastics and Films. Entre 1985 i 1991, va ocupar diversos càrrecs comercials a Specialty Chemicals and Emulsion Polymers. L'any 1991, Bilbao va ser traslladat a Horgen (Suïssa) com a Product Marketing Manager for Cellulose Ethers and Surfactants per a la regió europea. El 1997 es va desplaçar a Madrid com a Product Marketing Manager for Methyl Cellulosics per a Europa i l'Amèrica Llatina. Des de l'any 2000, Jon Bilbao ha assumit diversos càrrecs de director comercial per a Latex, Basic Chemicals i Performance Chemicals.

Notícies relacionades