Èxit de la primera jornada del TIC SUD i l’ETSE URV per connectar el talent TIC i les empreses tecnològiques del territori

Més d’un centenar d’estudiants i una vintena d’empreses participen a la sessió

Redacció / Tarragona

La sessió, organitzada pel Clúster TIC Catalunya Sud i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, ha reunit a més d'un centenar d'estudiants d'enginyeries de la URV amb una vintena d'empreses tecnològiques. La jornada, amb un format Speed Dating, té per objectiu incentivar la generació i la retenció de talent digital.

La primera jornada Talent TIC celebrada aquest dijous al campus Sescelades de Tarragona ha reunit a 180 participants, entre estudiants de tots els graus i màsters de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili. una vintena d'empreses tecnològiques associades al Clúster TIC Catalunya Sud i professorat. Les empreses han pogut presentar-se als i les estudiants, així com proposar temàtiques i reptes reals de les empreses pels Treballs de Fi de Grau o Màster que l'alumnat podrà desenvolupar mitjançant estades de pràctiques a l'empresa.

El Clúster TIC Catalunya Sud i l'ETSE de la Universitat Rovira i Virgili han impulsat aquesta jornada amb format Speed Dating amb l'objectiu de connectar de manera directa el talent jove amb les principals empreses tecnològiques del territori i consolidar la generació i la retenció de talent. A banda de les presentacions, estudiants i representants de les empreses han tingut l'oportunitat de compartir un temps de networking per resoldre dubtes i intercanviar contactes de manera directa i personalitzada.

Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha qualificat d'èxit de la primera jornada d'aquest tipus a la URV. "El format afavoreix les relacions i el contacte directe entre empreses i estudiants i accions com aquesta són clau per potenciar la generació i la retenció de talent a les empreses del Clúster TIC Sud", ha afegit. Novo a agraït també el compromís i la predisposició del professorat i responsables de la URV. "És la primera vegada que podem fer realitat una activitat d'aquest tipus i és una gran passa endavant en benefici dels estudiants i les empreses del territori", ha destacat.

El director de l'ETSE, Angel Cid, ha apuntat que "hi ha una evolució cap a la digitalitzaió molt forta i es necessiten professionals molt ben formats i especialitzats". En aquest sentit, detalla que "com a escola estem molt oberts en imbrincar el teixit empresarial, industrial i tecnològic en el dia a dia de l'escola, en l'elaboració dels nous plans d'estudi i en l'actualització de les diferents titulacions". Per respondre a les necessitats del sector, "intentem tenir un retorn d'informació directe dels ocupadors dels nostres estudiants". En aquest context, Cid ha agraït al Clúster l'organització de la jornada perquè "és una oportunitat única per als estudiants conèixer les empreses de les tecnologies de la informació i la comunicació punteres i que ofereixen pràctiques externes i la possibilitat de fer els treballs de fi de grau en qüestions que els estudiants veuen en el dia a dia del grau".

Les empreses del Clúster TIC Sud que han participat en aquesta primera edició són: CTAIMA, Eagora, Essi Projects, Etecnic, Expacia, Grup CBS Quality, Grupo Castilla, Inetum, IPTE, Magnore e-learning, Movertis, Nemon, Proacit, Quercus Technologies, Studiogenesis, Studio by Caigo, T-Systems, Viajes para ti, Viexnext i Xipset.

Notícies relacionades