Covestro inaugura a Tarragona la primera planta de clor amb tecnologia ODC a escala mundial

La multinacional inverteix 200 MEUR en les instal·lacions i suposarà un estalvi d'un terç d'electricitat

Redacció / Tarragona

Covestro va inaugurar aquest dimarts 6 de juny una nova planta de producció de clor al polígon petroquímic sud de Tarragona. Es tracta de les primeres instal·lacions de fabricació d'aquest producte químic a escala industrial que fa servir la tecnologia ODC, la qual permet l'estalvi d'un terç d'electricitat. La multinacional ha invertit uns 200 milions d'euros en el projecte i ha creat 50 llocs de feina nous. Amb la nova planta, l'empresa aportarà "eficiència i competitivitat" a la fàbrica tarragonina de la companyia, segons ha apuntat el director de Covestro a Espanya, Andrea Firenze. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que també ha estat present a l'acte d'inauguració, ha destacat que és un exemple de la "reindustrialització" al país.

El clor i la sosa càustica són una matèria primera clau pel sector químic i per molts altres sectors estratègics, segons han explicat els responsables de la companyia. De fet, Firenze ha indicat que el subministrament del clor reforçarà la producció de l'MDI de Covestro a Tarragona i també el de la xarxa europea.

L'MDI és un precursor per a la fabricació d'escuma rígida de poliuretà utilitzada per a aïllar aparells de refrigeració i edificis, entre moltes altres aplicacions. El 2019, el mercat mundial d'MDI va tenir un volum de prop de 7.500 quilotonelades i és un àmbit que s'espera que continuï creixent a llarg termini. Pel que fa a la producció de sosa càustica de la planta es destinarà als mercats ibèric i europeu.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que aquest projecte és una mostra de la "innovació", "l'ambició" i el "compromís inequívoc amb la sostenibilitat" de la indústria química. També ha remarcat que Catalunya "està en el camí" de ser una de les economies "més industrialitzades d'Europa".

En l'acte inaugural, la responsable de Covestro, Sucheta Govil, ha subratllat que es tracta d'un projecte "estratègic" per la companyia. Ha recordat que és la primera indústria d'aquestes característiques a escala mundial, "amb una producció eficient i una tecnologia innovadora". Govil ha destacat que la nova planta és una aposta per "avançar cap a la circularitat".

Per la seva banda, Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya, ha afirmat que la nova fàbrica representa" un compromís amb Tarragona i la seva gent, col·laborant amb el creixement econòmic d'aquest territori". Firenze també ha valorat que les noves instal·lacions permetran "posicionar Tarragona com un important agent de creixement i desenvolupament per la química al sud d'Europa".

Quatre centres a Catalunya

Covestro és un dels principals fabricants mundials de materials polimèrics d'alta qualitat i dels seus components. La companyia subministra a clients de tot el món en sectors claus com el de la mobilitat, la construcció i l'habitatge, així com de l'àmbit de l'electricitat i l'electrònica, entre altres. A l'estat espanyol, té quatre centres de producció, on treballen més de 500 persones: Tarragona, Barcelona, Parets del Vallès i a Santa Margarida i els Monjos.

Notícies relacionades