Repensar les assegurances per fer-ne palanca de creixement empresarial

Aquest mes de juny Run Broker fa el salt al mercat de les assegurances per a particulars amb una plataforma pròpia 100% digital

Mònica Carrasco / Reus

L'empresa Run Broker, amb seu a Reus, planteja un canvi en la manera d'entendre les assegurances i dóna una nova dimensió al servei amb assessorament personalitzat i productes a mida per empreses. Després de dos anys de trajectòria i creixement especialment intensos, aquest 2023 s'enfoquen en seguir guanyant quota de mercat i posen en marxa un nou projecte dirigit específicament a particulars i comerços amb MejoramosTusSeguros.com.

Una àmplia experiència en el món de l'assessoria empresarial és la llavor de la qual brota Run Broker; una corredoria d'assegurances que busca modernitzar i actualitzar aquests serveis apostant pels productes a mida i la digitalització. "Vam detectar que moltes petites i mitjanes empreses tenien la concepció de les assegurances com un servei obligatori a nivell normatiu i per sinistres clàssics però pensant que en realitat no els acabaria cobrint. Volíem canviar això, fer les coses diferent i que les assegurances actuïn com una palanca de creixement empresarial", explica Joan Llaveria, fundador i CEO de Run Broker.

Això passa, per exemple, per substituir productes bancaris per pòlisses d'assegurances però també per productes que aporten valor en l'àmbit del capital humà. Són serveis que afavoreixen la fidelització de la plantilla i l'optimització de la remuneració periòdica i per objectius a través de programes de retribució flexible i beneficis. Llaveria assegura que "totes aquestes estratègies que de vegades no s'utilitzen en el dia a dia afavoreixen a la continuïtat i creixement del negoci. Parlem d'estalvi i de potenciar la imatge de l'empresa perquè el treballador ho percep com un element diferenciador". En paral·lel, Llaveria remarca que comptar amb un bon sistema de protecció de compliance adaptada a les normatives actuals és essencial per les empreses i "fa que els seus directius puguin actuar amb molta més llibertat i sense por a l'hora de prendre determinades decisions".

Tot plegat ha de començar amb un anàlisi dels factors que poden determinar riscos en l'activitat empresarial, seguit d'una auditoria dels programes d'assegurances. "Moltes empreses tenien vulnerabilitats de protecció perquè tenen assegurances generals que no estan adaptades a la seva activitat", assegura Llaveria. Run Broker treballa amb tot tipus d'empreses, especialment pimes, i compta amb una alta especialització en el sector logístic, el de l'automoció i el tecnològic. Precisament, per aquest darrer compten amb una línia de producte específic que ofereix resposta a l'impacte directe del risc, així com al restabliment de l'activitat i de la imatge del negoci.

El camí de Run Broker des de la seva creació l'any 2021 ha estat intens, registrant fins un 750% de creixement en el seu segon any de vida. Avui compten amb prop de 350 clients a tota Espanya i han assolit una xifra de 2MEUR de primes intermediades. La seva previsió és tancar l'any superant els tres milions i en l'horitzó hi ha consolidar el negoci actual, guanyar quota de mercat i la internacionalització de l'activitat.

Entre els projectes més immediats i destacats de Run Broker hi ha fer el salt definitiu al mercat de les assegurances per a particulars i comerços. Aquest mes de juny tenen previst llençar MejoramosTusSeguros.com, una plataforma pròpia 100% digital d'accés obert i gratuït per qualsevol usuari. En ella, es poden introduir diferents pòlisses i portar-ne el control d'altes i venciment o altres consultes. Com element diferenciador, aquesta eina ofereix a l'usuari un anàlisi de les pòlisses oferint-li un recàlcul de cobertures i condicions i indicant-li propostes de millora. En una segona fase, l'aplicació permetrà també la gestió de sinistres per part d'un equip especialitzat. El CEO de Run Broker, Joan Llaveria, explica que existeix un determinat segment de la població que vol rebre un servei totalment digital, que li ofereixi assessorament real i autonomia sense dependre de les clàssiques barreres físiques i d'aquí neix la idea. "Aquesta eina compara entre diferents asseguradores en base a dades reals i ofereix propostes a l'usuari. Per mi la comoditat que ha d'aportar la tecnologia és això".

Joan Llaveria, CEO de Run Broker

Format en dret, diplomat com a corredor d'assegurances i amb un Programa Executiu Insurtech d'ESADE; Joan Llaveria és triatleta federat. Al 2021 iniciava una cursa de resistència amb Run Broker i avança acompanyat d'un equip jove i expert que creix al ritme del projecte. Amb seu a RedessaTecno i membre del Clúster TIC Catalunya Sud, espais clau pel clima i la connexió amb el sector TIC, Run Broker està preparada per encarar el nou repte.

Notícies relacionades