Dow Chemical tanca el 2022 amb una facturació de 2.189 MEUR, un increment del 68% respecte l'any anterior

La companyia fabricarà un nou producte a Tarragona, el polietilè de baixa intensitat

Redacció / La Canonja

Dow Chemical Espanya va tancar l'exercici econòmic del 2022 amb una facturació de 2.289.000 euros, un increment del 68% respecte 2021 quan va arribar als 1.362.000 euros. El director de Dow Espanya i Portugal, Antonio Logroño, ha explicat que ha estat un any "de dos velocitats diferents". Durant el primer període, va haver una "alta demanda", mentre que després la demanda "va patir una caiguda molt elevada" a causa de l'increment del preu de l'energia. D'altra banda, el director de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral, ha assegurat que el canvi climàtic i ser "competitius" és un "repte" durant el procés de descarbonització. La multinacional també ha anunciat la fabricació d'un nou producte a Tarragona, el polietilè de baixa intensitat a finals d'any.

Logroño ha destacat les inversions en "seguretat, fiabilitat i eficiència energètica" a les plantes de Tarragona, tot i que no ha detallat les xifres. L'any 2022 es va ampliar la planta de poliglicoles i es va dotar de "més capacitats tècniques" el nou laboratori d'I+D.

Ara, Dow està condicionant una de les plantes tarragonines per elaborar un nou plàstic que serviria, entre altres usos, per l'elaboració de les ampolletes de col·liris. Cañagueral ha dit que es farà una inversió "molt important", "de milions d'euros", però no ha comentat la xifra exacta. El director ha indicat que la companyia ha apostat per Tarragona "pel talent que tenim" i perquè "Dow ha considerat que era una aposta segura".

Competència amb els Estats Units

D'altra banda, Cañagueral, que també és el president de l'AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona), ha insistit en la necessitat de rebre finançament per reconvertir la petroquímica i assolir les zero emissions el 2050. El directiu ha dit que fins ara a Europa "érem els pioners, portàvem la iniciativa" pel que fa a l'economia verda. Els últims mesos, però, els Estats Units han impulsat un programa d'incentius per descarbonitzar la indústria amb "un suport financer més alt i fàcil d'aconseguir", ha alertat Cañagueral. "Europa ens hem d'espavilar per no perdre el tren", ha sentenciat.

El màxim representant de l'AEQT també ha manifestat que "cal dotar de màxima circularitat la nostra economia". Ha destacat que cal utilitzar com a matèries primeres els residus que la societat genera. "Hem d'aconseguir que els residus que van a l'abocador o a una incineradora es reconverteixin en matèria primera per la indústria química", ha expressat.

Notícies relacionades