Tecnologia amb segell reusenc rere la nova plataforma per accedir a vals per material escolar a Catalunya

Studiogenesis ha donat forma a la plataforma que vehicularà la campanya impulsada per la Generalitat

Daniel Olivares, CEO, i Jose Antonio Parra, Project Manager.
Mònica Carrasco / Reus

A partir d'aquest mes de juliol les famílies de l'alumnat de primària dels centres públics i concertats de Catalunya podran accedir a un val de 100€ per bescanviar en material escolar als comerços adherits a la campanya. L'empresa reusenca Studiogenesis està rere el disseny d'aquesta nova eina a través de la qual es gestionaran al voltant de 50MEUR per a la ciutadania.

Mig milió d'alumnes de primària de centres públics i concertats de Catalunya disposaran de 100€ per bescanviar per material escolar pel proper curs. És una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, que compta amb el suport de les Cambres de Comerç de Catalunya. Al llarg del mes de juliol cada família rebrà a casa un document amb les dades per accedir a la plataforma www.valescolar.cat, on caldrà que s'identifiqui a l'alumne, activar i descarregar dos vals de 50€. Des d'aquell moment podran utilitzar-los a qualsevol dels comerços adherits a la campanya per adquirir elements d'escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs o jocs educatius. A través de la mateixa plataforma poden sol·licitar-se també les dades necessàries per tenir accés als vals, a més de donar-se d'alta com establiment participant i gestionar el procés d'us dels bons. Es tracta d'un engranatge complex, que ha requerit definir molt bé els processos d'ús de la plataforma, la seguretat en l'accés i ús de les dades. Tot plegat, creant un sistema senzill per als usuaris i establiments participants.

Rere tota aquesta infraestructura hi ha la tecnològica Studiogenesis. L'equip de la companyia reusenca ha dissenyat el sistema i està també a càrrec de la formació als establiments que han d'utilitzar-ho i a les cambres de comerç que en gestionaran l'ús a nivell intern. "Volíem que fos segur i usable per a qualsevol perfil d'usuari tenint en compte la bretxa digital", explica el CEO de Studiogenesis, Daniel Olivares.

La tecnològica reusenca no és nova en projectes d'aquest tipus, ells són també els responsables de la plataforma Bons.cat a través de la qual s'han fet amb molt èxit més de quaranta campanyes per utilitzar bons al comerç local a municipis de Catalunya, les Illes Balears o la Comunitat Valenciana. Al 2022, Studiogenesis signava també el disseny de la plataforma de suport al projecte de promoció del turisme de proximitat L'Estalviatge a través del qual van viatjar més de 21.000 persones. Per Daniel Olivares, l'experiència prèvia els ha ajudat a encarar aquest projecte amb una altra perspectiva. "Teníem totes les eines per encarregar-nos de fer la plataforma, la infraestructura i garantir-ne la seguretat. El repte ha estat adaptar-nos a una campanya a tres bandes amb l'administració, la part tecnològica i la operativa". Es preveu que entre juliol i novembre de 2023, a través de la plataforma Val Escolar es gestionin al voltant de 50MEUR per a la ciutadania.

25 anys de creixement sostingut

Aquest 2023, Studiogenesis celebra el seu vint-i-cinquè aniversari i ho fa immersa en projectes que els permeten arribar cada cop més lluny. Des de Reus desenvolupen sistemes amb els quals es gestionen, per exemple, 250.000 recàrregues de targetes de transport a Santiago de Xile o més de 2 milions de tickets d'aparcament a Mallorca. L'empresa començava a caminar any 1998 a Cambrils de la mà de tres socis i a dia d'avui compta amb un equip de vint-i-cinc persones. Per al CEO de Studiogenesis, Dani Olivares, la clau està en "adaptar cada eina a les necessitats i realitat de cada client, en definitiva, posar la tecnologia al serveis de les empreses i les persones per fer la seva vida més fàcil".

Notícies relacionades