Dow celebra l’èxit de la 33a edició de Festa per a Tothom

L’empresa dona suport des de l’any 2000 a aquest emblemàtic esdeveniment de les festes de Santa Tecla

Redacció / Tarragona

Dow dona suport a la festa més inclusiva de Tarragona, Festa per a Tothom, que enguany celebra la seva 33a edició, tot promovent que persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de les festes de Santa Tecla, la patrona de Tarragona.

Festa per a Tothom compta amb el suport de Dow des de l'any 2000 i està celebrant una de les edicions més especials de totes degut a que la Frida, la geganta més inclusiva, celebra el seu cinquè aniversari d'ençà del seu primer "ball". La Frida, la primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada per al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes, és tot un símbol de superació a la ciutat i la seva creació es remunta al marc del 50è aniversari de la presència de Dow a Tarragona.

"La Frida representa una sèrie de valors que nosaltres tenim com a organització, com són la diversitat i la inclusió. No n'hi ha prou amb ser divers, no n'hi ha prou amb venir a una festa, no n'hi ha prou que et convidin a la festa. Allò important és que puguis participar-ne. La Geganta representa aquesta actitud de convidar a tothom no a venir, sinó a participar de la festa", ha declarat Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona.

Més de 300 participants, entre els quals s'inclouen voluntaris de Dow (empleats i família), participen cada any tot garantint la integració de persones amb discapacitat en els diferents actes festius.

El passat 9 de setembre donava inici la festa amb una cercavila per la Rambla Nova per celebrar el 5è aniversari de la geganta Frida. La presentació oficial del programa ha tingut lloc avui, dia 16, al Balcó del Mediterrani, i ha comptat amb la presència destacada d'autoritats com Cecilia Mangini, Tinenta d'Alcalde, regidora d'Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials; Saül Garreta, President de l'Autoritat Portuària; Agustí Farré, dinamitzador de la Frida i, per part de Dow, Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Tarragona; Julia Echevarría, Directora de la Unitat d'Hidrocarburs; i Andrea Marcos, Responsable del Consell d'Inclusió.

El programa continuarà el dia 21 amb les activitats "Café, copa i puro per un duro" i "l'Arrencada dels Gegants", i finalitzarà el dia 23 de setembre amb la "Diada de Santa Tecla" i els focs artificials.

Enguany cal ressaltar que Josep Boronat, exdirector de comunicació de Dow a Tarragona, ha estat reconegut com a "Tecler d'Honor" per la seva gran tasca activa amb el programa de Festa per a Tothom. Els "Teclers d'Honor" són aquelles persones que han contribuït d'una manera significativa a les festes de Santa Tecla durant 25 anys.

En paraules d'Andrea Marcos, Responsable del Consell d'Inclusió de Dow: "Aquesta festa és ja un símbol per a Tarragona i per a Dow. Donem visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat i tots junts formem una penya que ens permet realment participar i gaudir de les festes de Santa Tecla. Estem impulsant la diferència entre veure i participar, i espero que aquest tipus d'iniciatives creixin i comptin amb més participació ciutadana, sobretot des del punt de vista de la inclusió".

Notícies relacionades