Una seixantena de professionals participen en la jornada sobre innovació agroalimentària del Hub Foodtech & Nutrition

El food design per adaptar els productes als nous consumidors, la proteïna alternativa d'algues o insectes i els suplements vegetals han estat alguns dels temes destacats

Redacció / Reus

El Hub Foodtech & Nutrition ha organitzat una nova jornada centrada en la innovació i les tendències del sector agroalimentari, moderada pel divulgador científic i tecnòleg alimentari, Mario Sánchez Rosagro i que ha comptat amb l'assistència d'uns 60 professionals d'empreses, startups i centres de recerca i investigació del territori.

Durant la jornada s'han donat a conèixer iniciatives de food design de la mà de Mariana Eidler, Food Design Lab Director (Elisava) i co-fundadora de Fork. Eidler, ha posat en valor el disseny de productes per adaptar-los a les necessitats dels nous consumidors, tant pel que fa al packaging, com a través d'iniciatives innovadores que permetin valoritzar el subproducte i/o millorar la seva aportació nutricional.

El canvi de paradigma pel que fa a la proteïna ha centrat la conversa entre Jordi Calbet, CEO de Iberinsect i Mario Muñoz, de Microalgae Lab, els quals treballen en aquest àmbit a través dels insectes i de les algues, respectivament, amb la voluntat de trobar alternatives per cobrir la manca de proteïna animal actual i que es preveu que vagi en augment en els pròxims anys.

De la seva banda, Miguel Angel Cubero CEO de Ingredalia, ha presentat el seu projecte, centrat en l'aprofitament del subproducte del bròcoli, per crear suplements amb un alt valor nutricional. Un model que és similar al que han exposat altres startups adherides al Hub Foodtech & Nutrition com Kensho i Biophenolics, i també Amar81, centrades en l'arròs, els vegetals i l'aigua de mar, respectivament.

La jornada ha finalitzat amb una presentació sobre la «Recerca i transferència en l'àmbit del food sector a la URV» a càrrec de l'Àngels Luque, tècnica d'enllaç de la Unitat de Valorització de la FURV i Blanca Santotomás, Sales Manager NT Sensors (spinoff URV).

L'acte d'avui ha comptat amb la col·laboració d'EURECAT, ACCIÓ i IRTA, i el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Reus a través de REDESSA, que promou la creació d'un ecosistema de col·laboració publicoprivat d'empreses, institucions i centres de recerca de l'àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. Actualment, el Hub compta amb 51 empreses i institucions adherides.

Notícies relacionades