David Raya Rodríguez és guardonat amb el Premi Dow 2023

Rafael Cayuela, Director d’Estratègia i Sostenibilitat per a Dow a EMEAI, ressalta el paper de la química en el cor de la quarta revolució industrial i del Green Deal

Redacció / La Canonja

Dow ha celebrat la 45a edició del Premi Dow, en un acte que ha reunit a més de 200 persones, una àmplia representació del teixit institucional, econòmic i social del Camp de Tarragona. L'esdeveniment ha reconegut a David Raya Rodríguez com a guanyador. Aquest premi li permet accedir a una posició laboral com a enginyer de millors de la unitat d'Hidrocarburs a LHC i Octè de Dow Tarragona. Després de recollir el guardó que l'acredita com a mereixedor del 45è Premi Dow, Raya s'ha mostrat "molt agraït amb la URV i amb Dow" i ha afirmat que el seu "objectiu és contribuir a una indústria química sostenible, i estic emocionat per aquesta oportunitat que em brinda Dow". Finalment, ha valorat el suport rebut per part dels seus familiars, amics, docents i companys de Dow.

Raya ha recollit el seu guardó de mans de Rafael Cayuela, Director d'Estratègia i Sostenibilitat per a Dow a EMEAI; Albert Castellanos, Secretari General d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Josep Pallarès, Rector de la Universitat Rovira i Virgili; i de Roc Muñoz, Alcalde de la Canonja. Així mateix, també s'ha entregat els corresponents guardons com a finalistes a Laura Molina, Carlos Guindán, Roger Porro i Jaume Porté.

Més enllà del lliurament de distincions, l'encarregat d'obrir l'acte ha estat Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, qui s'ha referit a la URV com "un soci amb qui creixem de manera conjunta i sense el qual no imaginaríem el nostre futur". A més de felicitar el guanyador i els finalistes, Cañagueral ha apuntat que "celebrem la 45a edició del Premi Dow. 45 anys donant suport a joves talents en estreta col·laboració amb la URV, una universitat compromesa amb la qualitat educativa i la promoció del talent".

D'altra banda, el President i Director General de Dow per a Espanya i Portugal, Antonio Logroño, s'ha dirigit al públic assistent tot destacant "la importància que la indústria química té a la nostra vida". En paraules de Logroño, "la química és essencial per al progrés, afectant la nostra societat, economia i productes quotidians, amb el 96% d'ells depenent de la química. A més, és clau en la transició cap a una economia més sostenible mitjançant materials eficients que contribueixen a la neutralitat climàtica".

El mateix Antonio Logroño ha donat pas al conferenciant de l'acte, Rafael Cayuela, Director d'Estratègia i Sostenibilitat per a Dow a EMEAI, qui ha delectat el públic amb la ponència titulada 'La Química al cor de la Quarta Revolució Industrial i del Green Deal'. Durant la seva ponència, Cayuela ha afirmat que "enmig de l'aclaparadora convergència de desafiaments que enfrontem, des de l'impacte de la COVID fins al canvi climàtic, la revolució digital i les tensions globals, no hem de perdre de vista l'oportunitat de modelar el futur. Els joves representen la nostra esperança i, a Espanya, comptem amb el talent i la innovació necessaris per dur a terme aquesta transformació. La reeducació dels nostres professionals també és essencial per obrir les portes a un futur prometedor. En un món orientat cap a la sostenibilitat i l'economia circular, aquells que liderin la transformació, ja siguin empreses, indústries o estats, seran els líders del futur. La sostenibilitat no només és el camí a seguir, sinó també una font de creixement".

Finalitzada la ponència, l'acte ha entrat en el seu tram final amb els parlaments d'autoritats. El primer torn ha estat per a Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, qui ha expressat "que des d'aquest moment la societat està a les vostres mans, dels estudiants, vosaltres sereu la revolució i us animo a fer tot el possible per donar-li la volta a aquest món".

Seguidament ha pres la paraula Josep Pallarès, Rector de la URV, qui ha esmentat que "tenim projectes conjunts amb Dow i hem de treballar plegats i formar els nostres estudiants amb coneixements peró també amb valors".

Finalment, el Secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha estat l'encarregat de tancar l'acte de lliurament del Premi Dow 2023. Ho ha fet amb un discurs durant el qual ha destacat que el Premi Dow "és una referència per al sector químic i representen una gran satisfacció perquè són un gran exemple de col.laboració, en un sector clau i que fomenta el talent".

Tot plegat ha tingut lloc en un auditori que ha comptat amb la presència, entre altres autoritats, del cap del Servei d'Empresa de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona; dels directors dels serveis territorials d'Interior i d'Empresa i Treball a Tarragona; del president del Consell Comarcal del Tarragonès; dels alcaldes de la Canonja, de la Pobla de Mafumet i de Perafort i Puigdelfí; així com de dos senadors; tres diputats al Congrés dels Diputats; la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona; el president de la CEPTA; la directora gerent de l'AEQT; i un llarg etcètera de representants del teixit institucional, econòmic i social del nostre territori.

El Premi Dow: Creat l'any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i de recerca dels alumnes que acaben els estudis superiors d'Enginyeria Química de la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s'ha convertit en una oportunitat laboral real. En aquest sentit, la persona guanyadora del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l'enginyeria química dintre del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica).

Notícies relacionades