La transició energètica centra el XV Fòrum Espanya-Corea que s’ha celebrat a la Cambra de Tarragona

Korea Foundation estudia la possibilitat de convertir Tarragona en un ‘hub’ per a Europa

Les delegacions coreana i espanyola amb diferents representants institucionals del territori.
Redacció / Tarragona

Korea Foundation valora la possibilitat de convertir Tarragona en un hub per a Europa. Aquests una de les qüestions tractades en la darrera trobada del XV Fòrum Espanya-Corea que s'ha celebrat aquest dimarts a la Cambra de Comerç de la capital tarragonina.

L'acte ha reunit representants de la societat civil, de les administracions públiques i del món econòmic i cultural d'Espanya i Corea. El Fòrum Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació amb l'objectiu principal de potenciar les relacions bilaterals, a més d'explorar oportunitats de col·laboració i impulsar les relacions entre les respectives societats civils. Enguany, la primera jornada d'aquest fòrum es va fer aquest dilluns a la seu de Foment del Treball Nacional.

La cooperació en transició energètica, la utilització de les energies verdes, el cotxe elèctric i la fabricació de bateries han centrat les intervencions de la jornada celebrada a Tarragona. En la seva intervenció de benvinguda Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha posat en valor la trajectòria internacional de la Corporació pel que fa a l'organització de missions empresarials a Àfrica, Àsia i Amèrica, que atrauen l'interès d'exportadors d'arreu de l'Estat. Roigé ha recordat els llaços comercials de Corea amb Tarragona, a través del Port, punt d'arribada a Europa de vehicles fabricats en aquell mercat asiàtic. I ha afegit que "la inversió de 1.200 milions d'euros que la firma sud-coreana Lotte Energy Materials projecta molt a prop d'aquí, a Montroig del Camp, contribuirà, encara més, a consolidar i impulsar la relació empresarial i també social i cultural entre les nostres dues economies."

En les diferents sessions del Fòrum hi han participat representants de l'Institute of Foreign Affairs and National Security, del Korea National Diplomatic Academy, Centre for Security, Diplomacy and Strategy, (CSDS) Brussels School of Governance, Centre for Indo-Pacific Studies, Sejong Institute, Korea Trade- Investment Promotion Agency, Salle Technova, Digital Innovation Group, Korea International Trade Association, Cineasia, Research Centre, Korean Film Council, Big Bang Contents Inc, Oficina Tècnica de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, Korea Institute of Energy Technology Avaluations and Plannig, a més de la Cambra de Tarragona i la Cámara de Comercio d'Espanya.

El Fòrum l'han organitzat Casa Àsia, Korea Foundation i Hankuk University of Foreing Studies, amb el suport dels Ministeris d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació i les ambaixades dels dos països. Aquesta quinzena edició també compta amb la col·laboració de Foment del Treball Nacional, Cambra de Tarragona, la Subdelegació del Govern a Tarragona i la Cambra de Comerç d'Espanya.

Notícies relacionades