Els Premis Emprèn de la Diputació impulsen 22 projectes empresarials nascuts a la Catalunya Sud

Els guanyadors del 2023 són: ODYSSEUS (Riudoms), PIENSA EN PORCELANA (Tarragona), GIMA CLÍNIC (Reus), EO! EASY ORDERING (Reus), XERFER FASHION RENTING (Tarragona), PÀTXERA (Sant Jaume d’Enveja) i PA RURAL (El Pla de Santa Maria)

Redacció / Tarragona

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona reconeixen i impulsen els millors projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. El lliurament dels guardons s'ha celebrat a l'Auditori Diputació, en un acte encapçalat per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el diputat delegat de Polítiques d'Ocupació i Emprenedoria, Pere Granados.

En l'edició corresponent a l'any 2023, els guanyadors per a cadascuna de les 7 categories del certamen han estat: ODYSSEUS, una plataforma per a viatges que a través de la intel·ligència artificial proposarà itineraris menys massificats i més sostenibles (Riudoms), l'espai de creació d'artesania PIENSA EN PORCELANA (Tarragona), GIMA CLÍNIC, un centre de fisioteràpia amb una tecnologia capdavantera per a recuperar malalties neurològiques (Reus), EO! EASY ORDERING, que ofereix un software innovador per a l'hoteleria (Reus), la plataforma de lloguer de roba XERFER FASHION RENTING (Tarragona), la Cooperativa de serveis de desenvolupament rural PÀTXERA (Sant Jaume d'Enveja) i PA RURAL, un projecte de repartiment diari de pa en entorns rurals (El Pla de Santa Maria).

Les persones emprenedores que hi ha darrere d'aquests projectes s'han aplegat aquest dimarts a l'Auditori Diputació en un acte encapçalat per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el diputat delegat de Polítiques d'Ocupació i Emprenedoria, Pere Granados. Els projectes guanyadors de cadascuna de les 7 categories del certamen rebran un premi econòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d'assessorament personalitzat per part de l'equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores.

D'altra banda, els Premis Emprèn han reconegut 15 projectes empresarials que rebran un premi econòmic de 1.000€: Localboss (Mont-roig del Camp), Inesperata.com (Tarragona), Som (Riu) Fest (Aldover), Festivals de Terres de l'Ebre (Ulldecona), Roser de Foc, SCCL (Vinyols i els Arcs), Link a Dogs (Tarragona), Centre Petjades (Reus), Nasapp (Tarragona), Krush (Tarragona), Smart Biohome, SL (El Vendrell), Hermosura (Calafell), Llueix Vida Rural (Capçanes), Cuentropía, SCCL (La Secuita), Befreya (Albinyana) i Mancomunació de serveis de gestoria empresarial i cultural (El Vendrell).

Durant l'acte de lliurament dels guardons, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la qualitat dels projectes i ha felicitat els seus artífex per l'esforç, el talent  i lideratge que han demostrat. A més, ha ressaltat que "els Premis Emprèn donen resposta a les necessitats reals de la societat i, per tant, promouen sectors d'activitat estratègics per al desenvolupament sostenible i l'equitat del nostre territori". Per aquest motiu, les diferents categories dels guardons inclouen àmbits com la transició ecològica, energètica i alimentària; l'emprenedoria social; la transformació digital; la innovació en salut, el repte demogràfic, la cultura o el turisme.

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d'actuacions la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, el diputat delegat de Polítiques d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha posat de manifest "la necessitat de generació de talent, de retenir-lo i d'atraure'l per tal que l'economia del nostre territori evolucioni".

A més del lliurament de guardons, durant l'acte ha tingut lloc la conferència "Save the PLASTIC: una solució creativa, circular, participativa i sostenible al repte del plàstic" de Néstor Catalán. Catalán és el CEO i cofundador de PLASTICPeople, un projecte nascut a Vietnam al 2019 i que vol establir-se també a Europa des de Reus.

El certamen ha arribat enguany a l'11a edició dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona. En total ha impulsat 22 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 43.000€. L'objectiu del certamen al llarg d'aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci. De fet, des de la creació dels Premis Emprèn s'han reconegut més de 200 iniciatives d'entre més d'un miler de participants.

Notícies relacionades