L’ampliació del polígon de Valls completarà la seva tramitació urbanística aquest any

Suposarà una ampliació del 17% en sòl industrial i es preveu que les obres puguin començar el 2025

Redacció / Valls

L'acord entre l'Ajuntament i l'Incasòl en el conveni per a l'ampliació del polígon de Valls permetrà urbanitzar 63 hectàrees de nou sòl industrial al sector nord. El projecte representaria l'ampliació de l'actual polígon industrial en un 17% i es preveu que aquest any es completi la tramitació urbanística i que les obres es puguin iniciar ja el 2025. 

Es tracta d'una àrea que el POUM ja reservava per a futurs creixements industrials i es preveia activar-la urbanísticament en el cas que el polígon anés esgotant la seva capacitat de sòl. En aquest sentit, les implantacions d'empreses en els últims anys, sobretot en una part important de l'àmbit del sector industrial de Palau de Reig, ha motivat que les dues administracions hagin decidit accelerar la tramitació urbanística per a l'ampliació del polígon, amb l'objectiu de garantir de manera ràpida la disponibilitat de sòl.

A més de tot aquest àmbit, s'inclou la segona fase del sector 1 de Palau de Reig, amb l'objectiu de completar la urbanització d'aquesta zona del polígon industrial. L'actuació també preveu l'ampliació de la carretera del Pla amb la prolongació del carril lateral de la C-37 i la creació dels enllaços viaris per garantir els accessos i la mobilitat segura a la futura nova zona industrial de Valls. Per últim, també s'ha treballat tècnicament el planejament d'un sector concret de la zona que ocupen diferents habitatges i edificacions preexistents per tal de protegir-los i diferenciar-los amb espais verds, lliures i separats de l'àrea industrial.

El projecte industrial permetria garantir la disponibilitat de sòl per a la implantació de noves empreses i consolidar el paper del polígon de Valls com un dels més importants del Camp de Tarragona i Catalunya, amb un teixit industrial divers i líder en sectors estratègics com el de la indústria auxiliar de l'automoció, l'alimentació, logística, paperer i químic. El polígon té una superfície en l'actualitat de 3,5 milions de m2, i es troba situat en una de les àrees industrials més ben comunicades del país, amb accessos directes al Port de Tarragona a través de l'autovia A-27 i connexions amb les autopistes AP-2 i AP-7 que garanteixen l'accés amb les principals àrees econòmiques de Catalunya i la Península.

Notícies relacionades