Obert el període de captació de projectes per a la 4a edició de la Incubadora TIC i Foodtech

Es focalitza en els noves tecnologies i les iniciatives vinculades al sector agroalimentari per maximitzar sinergies amb el Hub Foodtech & Nutrition

Redacció / Reus

La Incubadora TIC i Foodtech de REDESSA enceta la seva 4a edició amb l'objectiu de continuar donant impuls als projectes de base tecnològica a través d'un programa intensiu de formació i de mentories personalitzades que han de facilitar als projectes l'accés al mercat. Els projectes es poden presentar fins al 15 de març. 

El programa de la 4a edició es focalitza en les noves tecnologies i el sector agroalimentari, tot i que està obert a tots aquells projectes de base tecnològica que busquin un impacte en altres sectors estratègics per al territori, com ara el de la salut i el turisme. Tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, "en aquesta edició es farà especial èmfasi en aquelles idees que busquin donar resposta als reptes i necessitats de la ciutadania i es facilitarà que els projectes seleccionats es puguin  instal·lar als centres d'empreses de REDESSA, per tal de fomentar la creació de llocs de treball a la ciutat".

En aquesta nova edició es reforçaran aspectes del programa relacionats amb la comunicació i l'storytelling dels projectes, així com en l'enfortiment de la metodologia d'emprenedoria Lean Startup, basada en la detecció de necessitats dels potencials clients i l'adaptació i canvi d'estratègia en qualsevol moment, en funció d'aquestes necessitats.

A més, per als projectes de la vertical de Foodtech es potenciarà la interacció amb els agents vinculats al Hub Foodtech & Nutrition: les empreses adherides, els centres de recerca (ISPV, EURECAT, IRTA etc.) i la Universitat Rovira i Virgili. Així mateix, està previst incrementar l'acompanyament post incubadora durant el segon any i l'accés al finançament, a través d'inversors, xarxes privades, projectes col·laboratius, cerca de subvencions, etc. Com és habitual, el programa s'encetarà amb un bootcamp o programa intensiu de formació, tutories individuals amb mentors experts en diversos àmbits, xerrades amb professionals i tallers, etc.

Des de la seva primera edició l'any 2020, la Incubadora TIC està destinada a acompanyar projectes emprenedors amb solucions tecnològiques per a sectors estratègics amb potencial de creixement. La finalitat és oferir un programa d'acompanyament a través de consultors experts en el creixement d'empreses TIC, que ajudaran a validar el projecte i fer-lo créixer de forma escalable, facilitant l'accés a potencials clients i oferint alhora un espai de coworking on puguin treballar els membres de l'equip. En les dues darreres edicions s'ha ampliat el focus de la incubadora cap a projectes del sector agroalimentari, buscant sinergies amb el teixit generat pel Hub Foodtech & Nutrition.

Notícies relacionades