“Salou viu un gran procés de transformació”

Pere Granados – Alcalde de Salou

Redacció / Salou

Pere Granados repassa en aquesta entrevista l'actualitat de la capital de la Costa Daurada. L'alcalde de Salou, reelegit a les eleccions de maig de 2023, concreta els eixos del seu programa de govern, que posa el focus en la qualitat de vida i la convivència entre residents i turisme.

En quin moment es troba Salou?

Salou està immers en un procés de transformació  i progrés per convertir-lo en un municipi on el resident i el turisme puguin gaudir d'un nivell alt de qualitat de vida i benestar, i que tant els que visiten com els que resideixen puguin gaudir d'experiències úniques. Hi ha tot un pla estratègic en marxa que té com a base la sostenibilitat, la desestacionalització i, òbviament, les persones, que és l'eix de tota l'acció del Govern municipal.

Quines estratègies o accions concretes tenen previstes per 2024...

Estan en marxa diferents plans estratègics, elaborats comptant amb l'opinió de la ciutadania. S'està treballant, entre altres, en la mobilitat sostenible, el canvi climàtic, la destinació turística, el comerç i la transformació urbana. S'estan construint pàrquings dissuasoris fora del centre urbà; i s'està duent a terme la millora i adaptació d'11 places i parcs, facilitant, així, que l'espai públic sigui molt més aprofitat pel ciutadà.

Parli'm de Hard Rock. ¿Vostè creu que, finalment, veurà la llum?

No tinc dubtes que serà una realitat. Al final, n'estic convençut, s'imposarà el sentit comú. Amb tot el respecte, crec que no pot haver-hi una acció de cap govern que impedeixi una inversió d'aquesta magnitud, que representa la creació de llocs de treball els 365 dies de l'any. És un projecte que contribuirà a la desestacionalització i serà un motor econòmic, no només per a Salou, sinó també per a la Costa Daurada.

A nivell turístic, com es presenta la Setmana Santa?

Serà bona. El 2023 hem superat el nombre de visitants, si ho comparem amb 2019. Els turistes que ens han visitat han incrementat les despeses en destinació i es comença a notar que en els mesos fora de la temporada hi ha un increment de turistes i una major despesa. Per tant, els indicadors fan pensar que 2024 es presenta com un bon any turístic.

L'oferta turística de Salou és molt competitiva. Parli'm dels principals productes i de les novetats.

Estem treballant en diferents àmbits per diversificar els mercats i els segments turístics, sense oblidar, òbviament, els que ja tenim. La idea és cercar mercats que contribueixin a la desestacionalització. Hi ha una aposta clara pel mercat de proximitat, com és Madrid i altres de llarga durada, com poden ser els coreans i xinesos. També estem reforçant la presència de Salou al mercat alemany. Salou és, avui dia, un dels municipis de costa amb més productes turístics.  A banda de la cultura, la gastronomia, el sol i la platja, el comerç, l'esport tot l'any i l'enologia, estem fent una aposta clara en la recuperació del patrimoni històric i natural. És una riquesa que s'ha de posar en valor, tant per als residents com per als turistes.

Notícies relacionades