El CAT avança en l’execució del Pla d’Inversions 2024

El Consorci d’Aigües de Tarragona signa un préstec de 8,6 milions d’euros amb el Banc Santander per finançar la meitat dels projectes previstos

Redacció / L'Ampolla

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha signat un préstec de 8.575.000 euros amb el Banc Santander per cobrir prop de la meitat del cost de les accions previstes en el seu Pla d'obres, instal·lacions i serveis 2024. El document, aprovat per l'Assemblea General del Consorci el passat mes d'octubre, inclou més d'una quarantena de projectes de renovació, millora i ampliació de diferents equipaments i espais del CAT per un import total de 14.109.830 euros. D'aquesta xifra, el préstec bancari cobrirà un 48% del cost, mentre que la quantitat restant, més de 7,3 milions d'euros, provindrà de l'aportació de capital derivat de la tarifa dels anys 2023 i 2024.

El Pla d'Obres del Consorci contempla prop de mig centenar de projectes que es desenvoluparan a partir d'aquest 2024. Aproximadament la meitat de les iniciatives previstes tindran repercussió directa en infraestructures ubicades a les Terres de l'Ebre i la resta en instal·lacions repartides pel Camp de Tarragona. Entre aquestes, la que requerirà una inversió més alta és la construcció d'una nova nau d'emmagatzematge a l'Ampolla. Concretament, el CAT destinarà 2,5 milions d'euros a aixecar un nou espai, integrat dins de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP), on es desaran materials de gran volum, com canonades de substitució, vàlvules o accessoris, per assegurar-ne el bon estat de conservació. La redacció del projecte constructiu ja està finalitzat i la previsió és iniciar els treballs de construcció durant el segon semestre de l'any.

Entre les actuacions que impulsarà el Consorci enguany, també destaca l'ampliació de l'edifici del laboratori LQAigua de l'Ampolla i l'adquisició de nous equipaments per a l'anàlisi i certificació de la qualitat de les aigües. Dues inversions que, sumades, comptaran amb un pressupost superior al mig milió d'euros. En paral·lel, el CAT continuarà invertint en accions de manteniment i revisió de la seva infraestructura de captació i distribució, així com en el procés de digitalització que ja s'ha implementat en més del 50%.

En l'acte de signatura del crèdit, que s'ha dut a terme a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Ampolla, hi ha participat el President del Consorci, Joan Alginet, juntament amb apoderats territorials del Banc Santander a Tarragona, el Director Jurídic i Econòmic del CAT, Jesús Martín i la Cap de Finances i Control, Sandra Simó.

Notícies relacionades