Reus Living Lab, nova aposta de REDESSA per estimular la innovació empresarial

L'objectiu és crear un entorn de prova que fomenti la cocreació i la innovació oberta

Primera reunió amb la Fundació i2Cat, el soci estratègic que establirà les dinàmiques de funcionament
Redacció / Reus

Les instal·lacions de REDESSA Cepid han acollit aquest matí la primera reunió de treball del Reus Living Lab, el laboratori d'innovació impulsat des de REDESSA, a partir del qual es treballaran els reptes pel que fa a la capacitació de talent a la ciutat, de manera col·laborativa, amb eines innovadores i tecnològiques.

El Reus Living Lab vol crear un entorn de prova i experimentació real que fomenti la cocreació i la innovació oberta entre els principals actors de la quàdruple hèlix: administració pública, mon acadèmic, empresa i ciutadania, en l'àmbit del talent i la capacitació.

El projecte està impulsat per REDESSA amb la col·laboració de la Fundació i2Cat, la qual promou i impulsa les dinàmiques d'altres living labs catalans. El Clúster TIC ha format part també d'aquesta primera taula de treball, com a representant de les empreses tecnològiques del territori, que són grans demandants de talent.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que"el primer repte a resoldre com a segona ciutat tecnològica de Catalunya és donar resposta a la necessitat de talent de les empreses del sector. Volem implicar a tots els agents amb veu en temes de capacitació per treballar iniciatives col·laboratives i inclusives que ens permetin assolir una millora real que repercuteixi en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Reus". 

Les sessions es desenvoluparan en un entorn on es promourà l'experimentació, la recerca i la innovació i, al mateix temps la capacitació i impuls del talent local. La metodologia prevista inclou les següents fases: observació, exploració, disseny d'un pla d'acció i implementació.

Alguns dels objectius principals plantejats com a punt de partida en aquesta primera reunió són explorar, cocrear, desenvolupar i provar solucions per millorar les habilitats i el talent dels professionals i de la ciutadania; connectar l'ecosistema local involucrat en la capacitació de persones i en l'intercanvi de coneixement; detectar els stakeholders que poden aportar i participar en les solucions, fomentar les vocacions científiques i tecnològiques (STEM), desenvolupar les competències digitals i altres competències rellevants,  acostar la Universitat (alumnes i investigadors) a les empreses, facilitar la transferència de coneixement, impulsar l'emprenedoria,   fomentar el talent local (jove, sènior i femení) i l'atracció de talent especialitzat i treballar per l'adequació de l'oferta formativa a les demandes del mercat laboral.

i2CAT, un partner estratègic

La Fundació i2CAT és un centre de cerca, recerca i innovació que promou el coneixement aplicat per resoldre reptes socials i de negoci, fomentant la cocreació de solucions per transformar la indústria i apoderar la ciutadania. Entre els reptes en els quals treballen hi ha el de dissenyar i construir la societat digital del futur a través del coneixement generat en el desenvolupament de projectes locals i europeus i activitats d'R+D+I en àrees com 5G/6G, IoT, tecnologies immersives i interactives, ciberseguretat, intel·ligència artificial, blockchain, space communications i tecnologies de la societat digital.

Notícies relacionades