En marxa el primer TICSud&URV Corner Date

L’objectiu és connectar els estudiants d’enginyeria amb les empreses del sector tecnològic

Redacció / Tarragona

El Campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili acull fins el 25 d'abril una carpa per on passaran més d'una desena empreses tecnològiques i digitals associades al Clúster TIC Catalunya Sud. La iniciativa busca connectar a empreses i alumnat de manera propera i directa.

El Clúster TIC Catalunya Sud i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, amb el suport de la Diputació de Tarragona, impulsen la primera edició del TICSud&URV Corner Date, un nou espai de trobada entre les principals empreses tecnològiques i digitals del territori i el talent que es forma a l'ETSE.

Des del 10 d'abril i fins al dia 25 d'abril es mantindrà instal·lada una carpa a les portes del bar del Campus Sescelades, a Tarragona, on els alumnes dels Graus, Postgraus i Màsters podran contactar directament amb les diferents empreses del Clúster TIC Catalunya Sud per conèixer en detall les organitzacions, les possibilitats laborals i de pràctiques i les oportunitats que ofereixen per dur a terme Treballs de Final de Grau o Màster amb reptes reals a assolir i que les pugui beneficiar.

Es tracta d'una nova acció dirigida a la captació i retenció de talent al territori. Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat que "anem un pas més enllà i entrem a la facultat per connectar amb l'alumnat en un espai més informal i on ens sentin còmodes per preguntar i interactuar directament amb les empreses".

Àngel Cid, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, ha assegurat que "la interacció més directa amb l'alumnat per part de les empreses permet, per una banda, eixamplar les oportunitats de desenvolupament professional dels futurs titulats en enginyeria, i alhora també ampliar i millorar l'intercanvi de coneixement entre els diferents actors involucrats". I ha afegit: "l'establiment d'aquestes sinergies entre universitat i empreses poden contribuir a augmentar l'impacte econòmic i social de les activitats que duen a terme ambdues parts".

Les empreses que participen en aquesta primera edició del TICSud&URV Corner Date són: Studiogenesis, Xipset, Etecnic, Viajes para ti, Viewnext, Ipte, Ctaima, Movertis, Dynatec, Ten Solutions Software, T-Systems i Inetum. La iniciativa és fruït del compromís del TIC Sud, el Rectorat de la URV i la direcció de l'ETSE i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. L'alcalde de Tarragona, Ruben Viñuales, ha visitat aquest dimarts el Corner Date, on ha pogut veure el funcionament de la proposta.

Notícies relacionades