La xarxa social del bàsquet

L’app Scored guanya quota de mercat amb la seva proposta per crear comunitats i digitalitzar la gestió de tornejos i competicions

Sergio Rodríguez, Javier Pereira i Pere Freixes, impulsors d’Scored.
Dani Revenga / Tarragona

De Tarragona al món. Aquest és el propòsit amb el que ha nascut Scored, una app de matriu tarragonina creada per posar en contacte als amants del bàsquet i per digitalitzar l'organització i gestió de tornejos i competicions, des dels més oficials als més informals. Ja tenen més de 10.000 usuaris, bona part d'ells a l'Estat, però ja s'estan expandint a països com els Estats Units, França, Sèrbia o diversos països africans, entre d'altres. En expansió internacional, no es posen límits.

Un dels punts forts d'Scored és la seva usabilitat. Amb un disseny molt intuïtiu i fàcil d'utilitzar, els seus usuaris accedeixen a un ampli ventall de serveis. Fer-se un perfil a Scored permet, en primera instància, entrar en contacte amb altres practicants d'aquest esport per formar equips o organitzar un partit improvisat, o un torneig més o menys formal, ja sigui en l'entorn habitual de l'usuari o a un en el que es troba ocasionalment, ja que l'app està geolocalitzada.

"Amb aquesta funció de crear comunitat aconseguim fer cada cop més gran el volum d'usuaris, que és clau per al nostre desenvolupament i expansió", explica Pere Freixes, entrenador de bàsquet i un dels impulsors d'Scored. Un repte que també s'aconsegueix en els tornejos en els que l'app és el suport digital oficial per compartir tota la informació relativa a l'esdeveniment: "Els jugadors que hi participen, entre en contacte amb Scored i ja se la queden com a xarxa social de referència per al seu esport", apunta Freixes. Scored és gratuïta en el paquet bàsic de serveis i té una modalitat 'Pro' per la que els usuaris paguen 1 euro.

Digitalització de les competicions

La proposta de valor d'Scored va molt més enllà de comunicar entre ells als amants del bàsquet. En aquest sentit, no és una xarxa social a l'ús, sinó que funciona com un software que centralitza i automatitza totes les dades de qualsevol competició, des dels resultats i les classificacions, a les estadístiques, els rànquings i, fins i tot, un dispositiu d'intel·ligència artificial que elabora cròniques dels partits a partir de les dades que s'introdueixen.

Lligues d'empresa, de veterans, tornejos d'estiu... El mercat potencial és molt gran. Ara fa unes setmanes, Scored va gestionar un torneig a Andorra amb 1.900 jugadors i gairebé 200 partits, el més important en volum fins ara. Albert Mendoza, amb més de tres dècades d'experiència com a responsable de relacions institucionals del Centre d'Alt Rendiment de l'Esport de Sant Cugat i un altre dels impulsors de l'app, té clar que "oferir tota la informació en temps real amb un torneig d'aquestes característiques és un gran aparador".

A banda d'aquesta tornejos, Scored té en el seu punt de mira les competicions federatives. El CEO, Javier Pereira, explica que "la nostra eina supera als softwares existents i per això el recorregut és molt gran". Una altra via de monetització son els clubs, que l'utilitzen per fer seguiment de les estadístiques dels seus jugadors, i també els vídeos, gràcies a la integració entre Scored i MyPlay, que és el software que enregistra els partits. La combinació entre totes dues eines permet una edició intel·ligent i automàtica de les imatges que estalvia molt temps als seus usuaris.

Scored va sortir al mercat fa escassos tres mesos, després de mig any en proves (el projecte va començar a posar les primeres pedres a començaments de 2023). Amb un equip multidisciplinar de 8 persones, l'app està en evolució constant: "El contacte amb els usuaris ens permet la cocreació, anem millorant de manera contínua", remarca Pereira.

La inversió inicial del projecte va ser de 500.000 euros, però el seu ràpid creixement i penetració al mercat fa que els seus impulsors confiïn en què a finals d'any estarà recuperada. A l'horitzó, la possibilitat que les marques de referència al món del bàsquet la vegin com un bon aparador per als seus productes, el que obriria una nova via de monetització.

Notícies relacionades