La 12a edició de les beques de la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV lliuren 100.000 euros per facilitar els estudis universitaris a joves

L'objectiu és que els alumnes de secundària amb dificultats per accedir a la universitat puguin estudiar a la URV

Els alumnes dotats amb les beques de la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Fundación Repsol i el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona han lliurat aquesta tarda al Paranimf de la URV les beques que convoquen per a 20 joves estudiants per al curs 2017-2018.  L’acte ha estat presidit per Ignacio Egea, vicepresident de Fundación Repsol, Josep Anton Ferré, rector de la URV, i Joan Pedrerol, president del Consell Social de la URV. L'import total de les beques atorgades en aquesta edició ascendeix a 100.000 euros i la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV n’aporten, cadascú, el 50%.

Aquest programa de beques té per objecte col·laborar amb la universitat per facilitar l'accés i la permanència en els estudis universitaris a aquells alumnes d'educació secundària que, tot i que tenen un bon expedient acadèmic i motivació per emprendre els estudis, es troben amb dificultats econòmiques, socials o personals que ho dificulten.

Des de la posada en marxa del programa s'han atorgat beques per un valor superior als 880.000 euros

Cada any s'adjudiquen cinc noves beques, dotades amb 5.000 € cadascuna i es renoven pel mateix import les existents, d'acord amb les bases de la convocatòria. El pressupost total d'aquesta edició ascendeix a 100.000 euros.

Segons un estudi sobre l'impacte d'aquesta iniciativa sobre els 55 alumnes beneficiats, 27 ja han obtingut la seva titulació acadèmica. L’estudi també assenyala que els becats aconsegueixen un nivell d'ocupació laboral del 92% (un índex superior al del global d'estudiants de la URV, on el nivell d'ocupació és del 86%).

De l'estudi, en destaca que la totalitat d'aquests estudiants estan ocupant llocs laborals on desenvolupen funcions d'acord amb el nivell universitari i el 96% ho fan en llocs laborals específicament relacionats amb els seus estudis universitaris. D'altra banda, la taxa d'èxit de la beca és del 96%, doncs tan sols 4 becats van deixar els estudis.

Aquest programa de beques suposa per a Fundación Repsol una mostra més del seu compromís amb l'educació i el desenvolupament de la societat.

Notícies relacionades