Més de 800 persones participen en la 7a Plantada Popular de la Fundació Repsol i l'Associació Aurora al riu Francolí

A més de la millora de l'estat ecològic del riu, té com a objectiu la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió social

A més de la Fundació Repsol, hi participen diferents entitats i administracions. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Més de 800 persones van participar aquest dissabte a la 7a Plantada Popular al riu Francolí, organitzada per Fundación Repsol i l'Associació Aurora. L’objectiu de la 7a Plantada, a més de la millora de l'estat ecològic del riu, és la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió social. Aquest any s'han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d'arbustos.


 

A banda de l'acte de plantar i millorar l'estat ecològic del riu Francolí i el seu entorn, l'objectiu que persegueix la Fundació Repsol amb aquesta iniciativa és el integrar socialment i laboral a persones en risc d'exclusió, acomplint el seu compromís amb la millora de qualitat de vida de les persones i el desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural. Un equip de 20 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s'ha d'actuar.

La setena edició d'aquesta activitat organitzada, un any més, per Fundación Repsol i l'Associació Aurora, amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, ha reunit aquest cap de setmana més de 800 participants al riu Francolí de Tarragona.

La Plantada d'enguany s'ha celebrat de nou al marge dret del riu, al costat del pont de Santa Tecla i s'ha tornat a comptar amb la col·laboració de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona. Els participants han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d'arbustos.

Com a novetat d'aquest any, a més de plantar, també s'han dut a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició que s'allargaran durant els propers vuit mesos, una feina que faran  treballadors de l'Associació Aurora.

L'Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració social i laboral de persones afectades per malalties mentals, així com el suport i l'atenció dels seus familiars.

Notícies relacionades