Repsol completa la parada de l’àrea química sense accidents

Els treballs han suposat una inversió de 25 milions per millorar la competitivitat del complex i la contractació de 500 operaris eventuals

Repsol segueix invertint per millorar la competitivitat i la innovació tecnològica del seu complex químic de Tarragona.
Redacció / Tarragona

Repsol ha destinat més de 25 milions d'euros a la parada de l'àrea química de Tarragona que es va iniciar a finals de gener. Els treballs han permès realitzar tasques d'inspecció, manteniment i innovació tecnològica i medi ambient, així com desenvolupar tasques de reparació i neteja d'equips.

La companyia assegura que la parada ha assolit els seus objectius. En seguretat s'ha aconseguit la fita de zero accidents; en l'àmbit del medi ambient, la parada s'ha desenvolupat sense incidències ambientals i s'ha realitzat una correcta gestió dels residus. S'han impartit 47.000 hores de formació de seguretat i medi ambient específica per a aquesta parada, i pels cursos de formació han passat més de 2.600 persones entre personal propi i d'empreses contractades per a la parada. També s'han assolit els objectius plantejats de durada, cost i qualitat (que garanteix l'operativitat de plantes i l'eficiència energètica durant el proper cicle).

Les tasques de manteniment dutes a terme en les diferents unitats durant la parada, han representat al voltant de 400.000 hores/home. Entre el personal de Repsol i el de les empreses col·laboradores, han passat per les instal·lacions del Complex una mitjana diària de 1.100 persones, a més de les 2.700 habituals. Des de Repsol s'ha realitzat un esforç per fomentar l'ocupació entre les empreses i els treballadors de l'entorn immediat. Repsol va fer una ronda de consultes a les deu empreses de serveis amb un major volum de contractació de mà d'obra a la parada, a fi de conèixer de primera mà el nombre de treballadors eventuals dels municipis del nostre entorn, que han estat contractats específicament per a aquesta parada.

El resultat d'aquesta consulta és que a la parada de Repsol Química s'han contractat 396 empadronats als municipis que tenen instal·lacions Industrials de Repsol al seu terme municipal. Aquestes deu empreses de servei han executat aproximadament el 80% del volum total d'hores-home de la parada. Fent una extrapolació a la resta d'empreses (60 empreses que han executat el restant 20% d'hores-home) es pot concloure que l'impacte de la parada de Repsol Química a l'entorn més proper del Complex Industrial, ha comportat la contractació eventual d'uns 500 treballadors.

Notícies relacionades