El sector de la construcció continua creixent a les comarques de Tarragona durant el primer trimestre

Entre gener i març s’han iniciat un 240% més de nous habitatges d’ús residencial

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació confirma el creixement de la construcció a Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El sector de la construcció confirma la tendència de recuperació a les comarques de Tarragona. Segons ha informat el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació (COAATT), durant el primer trimestre d'enguany la construcció d'habitatge residencial nou s'ha incrementat en un 240% respecte el mateix període del 2017.

Entre els mesos de gener i març, s'han visat 172 nous habitatges d'ús residencial, dels quals un 64% pertanyen a blocs d'edificis i el 23% a habitatges unifamiliars.

Respecte el nombre d'habitatges acabats, el trimestre es tanca amb un total de 73 habitatges, dotze menys que en el mateix període de l'any anterior. L'obra nova no residencial creix també al voltant d'un 36% respecte els valors de 2017. Es tracta principalment d'edificacions d'ús agrícola, magatzems i piscines.

El sector de la rehabilitació, que ha esdevingut de vital importància per al sector de la construcció en l'època més forta de crisi, conserva els valors de 2017 i la ciutat de Tarragona segueix liderant el rànquing d'actuacions en aquestes comarques. Reus, Salou, Cambrils, Vila-seca i Calafell segueixen sent municipis on també s'aposta per la rehabilitació.

Globalment, l'activitat creix gairebé a tots els sectors. L'activitat que més creix és la inspecció tècnica d'edificis (ITE), ja que entre 2017 i 2018 s'han multiplicat per cinc, segons el COAATT. Les taxacions i les coordinacions de seguretat creixen també molt per sobre de la mitjana.

Notícies relacionades