Tarragona acull unes jornades sobre el manteniment al sector químic

La Asociación Española de Mantenimiento organitza per 4a vegada a Tarragona aquestes ponències

Directius i professionals de la indústria química debaten sobre els nous conceptes i eines en el manteniment al sector. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Josep Francesc Font, president de la AEQT; Miguel Ángel Rodríguez del Palacio; president de la AEST i Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, han inaugurat aquest dimarts les 11enes Jornades sobre el mantenimient en el sector de la indústria química i de procés, que organitza la Asociación Española de Mantenimiento. ​

A les jornades, que se celebren el 12 i 13 de juny al Palau Firal de Tarragona, s’hi ha inscrit 160 directius i profesionals procedents de tot l’estat espanyol, que debatran durant dos dies sobre els nous conceptes i eines per al manteniment en la indústria química.

La Asociación Española de Mantenimiento ha triat per quarta vegada la ciutat de Tarragona com a seu d’aquest esdevenient per la importància que té la indústria química al territori.

Entre altres aspectes que desperten més interès durant aquestes jornades, hi ha la​​​​   indústria 4.0, la digitalizació en l’entorn químic i l’analítica de dades. També la robòtica i els drons han estat temes a debatre.

Les jornades també reserven un apartat al factor humà i als models de treball en el sector de la indústria química, fent èmfasi en experiències com la de les aturades en la petroquímica.

La intèl·ligencia emocional aplicada a la indústria química i la cultura corporativa seran altres aspectes que es tractaran. Finalment, la Asociación Española de Mantenimiento ha preparat ponències sobre la alineació de manteniment amb la gestió de magatzem i seguritat d’entorns ATEX.

La presència de patrocinadors completa el marc d’aquest esdeveniment, amb una especial rellevància a l’àrea dedicada a empreses de l’AEST, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Tarragona, i la presència de ChemMed, la AEQT i el Port de Tarragona.