El projecte de remodelació del Club Nàutic Cambrils posa la primera pedra

Les dues primeres fases de les obres duraran 10 mesos amb una inversió de gairebé 7 milions d’euros

Una representació del teixit cambrilenc ha participat en l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, acompanyat de l'alcaldessa de l'Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza, i el responsable de la Zona Portuària Sud de Ports de la Generalitat, Enric Martínez, ha posat aquest dimarts la primera pedra de les obres de remodelació del Club Nàutic Cambrils.

Amb l’acte institucional de col·locació de la primera pedra s’ha donat el tret de sortida a un dels projectes més ambiciosos de la història recent del Club Nàutic Cambrils. El projecte, que executarà la UTE Arnó-Transmaber i que compta amb una inversió de gairebé 7 milions d'euros, suposarà una remodelació total de les instal·lacions del Club.

Ramon Vallverdú, president del CN Cambrils, ha remarcat que el projecte de reforma és un motiu per sentir-se orgullós perquè permetrà posar en valor el port nàutic com a "infraestructura potent, adaptada als nous temps i a les noves necessitats de la nàutica". A més, Vallverdú ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament de Cambrils i a Ports de la Generalitat per la seva col·laboració i ha destacat que amb aquesta obra el Club millora els serveis que presta als socis i obre les seves portes als ciutadans i ciutadanes de Cambrils.

El responsable de la Zona Portuària Sud de Ports de la Generalitat, Enric Martínez, per la seva banda, ha destacat que les obres de remodelació suposaran una millora en la integració del Club i del Port al municipi i que servirà alhora "per passar d'un Club Nàutic del segle XX a un del segle XXI".

Finalment, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha posat en valor la importància de les sinèrgies entre diferents institucions públiques i l'àmbit privat per treballar conjuntament amb l'objectiu de potenciar el sector de la nàutica. Segons ha destacat l'alcaldessa, "ha estat clau per la posada en marxa d'aquest projecte".

Les obres de remodelació es dividiran en tres fases. La primera d'elles serà la del passeig que va des de l'alçada de l'entrada del Club Nàutic fins a les escales d'accés a la platja. Aquesta fase suposarà una millora en la mobilitat dels vianants i en l'accés a la zona reservada per a les naus de nova construcció per a les empreses nàutiques.

Les dues primeres fases s’executaran en deu mesos i la tercera encara està pendent de licitar

La segona fase es centrarà en l’obra civil, làmina d'aigua i varador. Aquesta part del projecte implicarà la remodelació total dels pantalans optimitzant la làmina d'aigua. Això suposarà un total de 23 amarradors nous. El projecte preveu també ampliar l'àrea tècnica del varador. Les obres incloses en aquestes dues fases s’executaran en deu mesos.

La tercera fase, encara pendent de licitació, és la que se centrarà en les edificacions i millora de serveis. Es construirà el nou edifici social, un nou edifici per a l'Escola de Vela i un per l'Acadèmia Nàutica.

Per últim, també es farà un nou edifici de capitania on s'hi ubicaran els espais destinats a administració i oficines del Club, el bar Barlovento, una piscina per als socis i una àrea destinada als usuaris, que inclourà el restaurant. Aquesta part de les obres preveu també la construcció i renovació de la zona de vestidors i dutxes o del servei de bugaderia.