Dow Tarragona lliura els Sustainability & Solutionism Awards

Els premis s'emmarquen en un programa de col·laboració entre l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química i l'empresa

Foto de família dels guanyadors i els responsables de Dow i l'URV. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Dow Tarragona ha lliurat aquest dijous, 24 de gener, els premis Solutionism Awards i Sustainability Awards, en un acte celebrat a les seves instal·lacions. Aquests premis s'emmarquen en un programa de col·laboració, creat el 2014, entre l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Dow, que té per objectiu desenvolupar professionals més complets i afavorir la inserció laboral dels titulats.

Aquesta iniciativa està dirigida als alumnes de l'últim curs de grau i els projectes presentats han d'estar enfocats a abordar un problema real o una millora necessària existent, per a la qual s'ha de buscar una solució innovadora, creativa i viable.

Les guanyadores del Solutionism Award han estat Irene Santa Cruz i Belén Antón Mehuri. Aquest guardó, que s'atorga a estudiants que han finalitzat el grau i que cursaran el Màster en Enginyeria Química, reconeix l'excel·lència acadèmica, així com les competències dels concursants. El premi consisteix en el pagament de la matrícula del primer curs del màster, així com la possibilitat de fer pràctiques i el treball final a Dow. Tant Irene Santa Cruz com Belén Anton Mehuri realitzaran les pràctiques en el departament de Servei Tècnic i Desenvolupament TS&D, sota la direcció de David López.

Pel que fa al Sustainability Award, és una competició entre els alumnes de segon curs del Màster d'Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica de la URV. Aquest any, el concurs va consistir en la realització d'un projecte en el qual calia dissenyar una planta química per produir 100,000 t/any d'acrilonitril, tenint en compte els objectius de Sostenibilitat 2025 de Dow.

El guardó, que s'atorga a estudiants que han finalitzat el grau i que cursaran el Màster en Enginyeria Química, reconeix l'excel·lència acadèmica

Un cop completat el concurs, Francisco José Bocanegra, Daniel Mañas i Miriam Pascual van ser proclamats com a guanyadors del Sustainability Award. A més, va ser mereixedor d'un accèssit l'equip format per Sidharth Shaji, Mehran Aliaskari, Jamal Edine Talbi i Tung Pham Thanh.

Una vegada finalitzada l'exposició dels guanyadors, el director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader, Jaume Sariol, va destacar que a Dow, “tots els nostres empleats tenen un compromís i una cultura de la sostenibilitat molt important”. Sariol va aprofitar per animar “a continuar treballant en solucions sostenibles que permetin afrontar els desafiaments globals del futur".

També van participar en l’acte José Bonet, director de l'ETSEQ; Sandra Contreras, coordinadora del MEAPS i Allan Mackie i Frank Erich, professors de l'ETSEQ. Per part de Dow, van assistir-hi Jaume Sariol, José Manuel Muro, Raoul Milesi, Ana Pocino, Amaia Bastero, David López, Cristina García i Josep Boronat.