Jaume Sariol Martí, nou president de l’AEQT

Agafa el relleu de Josep Francesc Font per un període de tres anys

El nou president de l'AEQT, Jaume Sariol, al centre de la imatge; acompanyat per Josep Francesc Font, a l'esquerra, i Rodrigo Cannaval, a la dreta. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'assemblea general de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha proclamat Jaume Sariol Martí com a nou president de la institució per un període de tres anys. Sariol pren el relleu en el càrrec de Josep Francesc Font. Enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili, Sariol és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i Director d'Operacions del Hub del Sud d'Europa de la companyia, i fins ara ocupava la vicepresidència primera de l'associació. Font, director del Complex Industrial de Repsol passa a ser vicepresident. L'altra vicepresidència l'ocuparà, com fins ara, el director del Centre de Producció de BASF a Tarragona, Rodrigo Cannaval.

Després de la seva elecció, Sariol ha assegurat que és "un honor i a la vegada una responsabilitat ser el representant del principal polígon químic del sud d'Europa", alhora que ha volgut agrair "la confiança de l'assemblea" per haver-lo nomenat. El nou president de l'AEQT ha explicat que l'associació se centrarà a partir d'ara en finalitzar els seus objectius estratègics 2017-2020, i alhora en definir ja un nou pla estratègic per al proper quinquenni. "Ens hem d'assegurar que el polígon de Tarragona estarà preparat per competir en un món tan canviant i exigent", ha assegurat també el nou president de l'AEQT. Segons Sariol, per garantir aquesta competitivitat, a més d'un pla ambiciós, "cal també que es resolguin els importants dèficits que arrossega el territori en qüestions com el cost de l'energia o les infraestructures".

"Ens hem d'assegurar que el polígon de Tarragona estarà preparat per competir en un món tan canviant”, ha dit Sariol

Finalment, per a Sariol Martí és important que l'AEQT mantingui en aquest nou període els seus principals trets d'identitat. "Som referent arreu perquè, tot i ser una trentena d'empreses i cadascuna d'elles amb les seves particularitats, al mateix temps som capaços de cooperar i treballar plegats, de buscar i explotar sinèrgies i de promocionar conjuntament els interessos comuns. El clúster químic de Tarragona és exemplar en aquest sentit, cosa que segurament explica bona part de la nostra trajectòria malgrat els reptes i dificultats", ha conclòs.
Per la seva banda, el fins ara president, Josep Francesc Font, ha fet un balanç positiu de la tasca duta a terme i ha volgut agrair als companys de junta directiva i assemblea el seu suport. "Hem complert un cicle, del qual en faig una valoració molt positiva, i ara desitjo que el nou cicle sigui també molt profitós per la nostra competitivitat. El nou president sap que estic a la seva disposició per col·laborar, igual com jo durant tot aquest temps he pogut comptar amb ell i amb la resta de companys de la junta directiva i l'assemblea", ha acabat Font.

Notícies relacionades