PCBOX celebra 25 anys al sector de la informàtica

La cadena, del grup reusenc TICNOVA, disposa de 125 punts de venda

Una de les botigues del grup de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

PCBOX, la cadena de botigues d'informàtica de referència en informàtica, compleix 25 anys al sector. Amb 125 punts de venda i actualment present en gairebé totes les capitals de província, el seu naixement es remunta a finals de febrer de 1994 amb la primera botiga que va obrir a Alacant. Durant els 3 primers anys es van obrir botigues pròpies i el 1997 es va obrir la primera franquícia, a Bilbao, i tot seguit les franquícies de La Corunya i Salamanca. 

Com ha manifestat Alfonso Ruiz, director comercial de TICNOVA, grup nascut a Reus al qual pertany PCBOX, "la nostra idea original era crear una botiga on els experts de la informàtica s'ho passessin bé, muntant i provant peces als característics boxes de les nostres botigues". La contínua evolució del sector ha fet que PCBOX s'hagi hagut d'adaptar ràpidament. Així, Ruiz ha assegurat que "avui  dia som el punt de venda referent en el món del component i el gaming,  adaptant-nos a les necessitats dels nostres clients i hem incorporat noves categories de productes com són els de mobilitat, telefonia, televisors i també solucions globals per a pimes i centres educatius".

La clau de l'èxit d'aquestes botigues d'informàtica i tecnologia ha estat saber predir cap a on aniria el sector sense oblidar el servei personal, com ha assegurat Ruiz: "sempre hem tingut clar que som una botiga molt propera als nostres clients, necessiten i valoren el coneixement i l'atenció personalitzada que li ofereix un expert com el que hi ha a les nostres botigues. La venda i el servei presencial són aspectes fonamentals de la nostra proposta de valor i de l'experiència de compra que oferim al client".

Actualment, les 125 botigues PCBOX es caracteritzen pel seu servei d'assistència tècnica immediata, assortiment d'ordinadors, portàtils, smartphones, tablets i tot tipus de components d'informàtica. En els últims anys també s'han especialitzat a prestar serveis tecnològics a pimes i petits negocis de la zona d'influència de cada botiga, així com a centres educatius. PCBOX forma part del grup TICNOVA, el grup més gran de botigues de proximitat d'informàtica d'Espanya amb més de 400 punts de venda de les marques PCBOX, BEEP, BEEPBOX i La Fábrica del Cartucho.