En veu alta

Bons Reus, incentius per reactivar el consum local

Montse Caelles

Regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus

Moments com els que estem vivint ens deixen moltes lectures. La crisi sanitària ha provocat una transformació accelerada de processos, alguns dels quals ja es preveia que arribarien. I també ens deixa una realitat molt complexa, molt dura. Des dels governs locals, com administracions més properes a la ciutadania, ens hem vist en els últims mesos amb l'important repte de buscar solucions per fer front a situacions totalment extraordinàries i a gestionar la incertesa com a part del dia a dia.

L'Ajuntament de Reus, en aquest sentit, i amb l'ànim de donar suport a ciutadanes, ciutadans, i empreses locals, ha creat i activat el Pla de Reactivació Econòmica i Social, dotat amb més de 4'5 milions d'euros. Un conjunt de mesures que van encaminades a pal·liar els efectes més immediats d'aquesta crisi en la ciutadania, a la recuperació de l'activitat econòmica i a fomentar l'ocupació. Conscients que alguns dels sectors econòmics que s'estan veient més afectats són el turisme, les empreses del sector comercial, de la restauració i dels serveis, així com de la cultura i de l'esbarjo, hem anat destinant tot un seguit d'ajuts a Pimes i autònoms de la ciutat. En aquest article però voldria destacar un nou producte que està resultant una experiència d'èxit i superant totes les expectatives.

La campanya Bons Reus està focalitzada en la recuperació de la demanda, i el missatge és clar: si gastes 40 € als establiments minoristes de la ciutat, te n'afegim 20 €. Aquest fet es tradueix en una injecció econòmica directa de 400.000€ per part de l'Ajuntament de Reus que, prenent com a indicatius les vendes efectuades a la primera fase, significarà un impacte de 2 milions d'euros en adquisició de béns i serveis, representant un revulsiu de dinamització comercial sense precedents en multiplicar per 5 la inversió feta.

També és un model de col·laboració público-privada, liderada per l'Ajuntament de Reus amb l'estreta col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus i la participació de la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus. A més, el desenvolupament de l'eina digital ha estat encarregat a una empresa de joves emprenedors ubicada al Clúster TIC de la nostra ciutat, com a mostra de suport i de confiança a les noves generacions d'empresaris. Amb els bons Reus tothom hi guanya!