Promoció econòmica

Reaccionar / Reactivar / Reus

Carles Prats

Regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus

Aquest maig es compleix un any de la presentació del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. Un pla dotat amb més de 4,5 milions d'euros, que va ser la resposta del Govern de Reus als estralls socials i econòmics que estaven provocant les restriccions per combatre la pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, el pla Reactivem Reus tenia dos objectius clars. Per un costat, volia corregir la desacceleració econòmica i, per l'altra, donar una resposta concreta a les creixents necessitats socials dels reusencs i reusenques. Un pla que s'ha desenvolupat de manera transversal dins del govern municipal i en què s'ha assolit un consens amb totes les forces polítiques, així com amb diferents entitats dels àmbits econòmic i social.

Fruit d'aquest treball conjunt han sorgit iniciatives, que han estat replicades en altres municipis. En l'àmbit empresarial també s'han impulsat diferents mesures com una ajuda específica a les empreses per incentivar la contractació, que encara està vigent, o la creació de dues línies de subvencions per donar suport a Pimes i autònoms reusencs.

Més enllà de les iniciatives que han representat un suport econòmic directe, m'agradaria destacar l'increment dels contactes que hem fet, des de la regidoria d'Empresa i Ocupació, amb molts empresaris. De fet, tot i la pandèmia, en el darrer mig any hem visitat més de 70 empreses de la ciutat.

Tot i això, encara queda feina per fer i, per això, no ens aturem. D'aquesta manera, estem treballant colze a colze amb un grup d'emprenedores que volen obrir una cooperativa de cures a Reus. En aquest aspecte, la pandèmia ha fet aflorar unes necessitats que ja es coneixien però que, potser, no eren prou visibles per al conjunt de la societat.

Dins del pla de Reactivació, també hem impulsat el projecte Reus Espais Vius, amb l'objectiu de passar d'uns locals buits a uns locals vius que dinamitzin els eixos comercials de la ciutat. Per acabar, ben aviat, presentarem un ambiciós pla d'Ocupació que ens ha de permetre dissenyar estratègies de futur per crear més llocs de treball, perquè Reus torni a ser, un cop superada la pandèmia, una ciutat d'oportunitats per a tothom.