Comerç

Al costat del comerç

Pere Granados

Alcalde de Salou

A les acaballes del període estival i analitzant la situació del sector comercial de Salou i d'altres municipis turístics veïns, no seria just que no lamentéssim la poca sensibilitat que el Govern de la Generalitat ha mostrat amb l'activitat del comerç de costa durant aquest estiu, amb la imposició d'unes mesures de restricció horària que han generat conseqüències econòmiques negatives per als establiments.

És per això, que des del Govern municipal de Salou ens hem mantingut, sempre, al costat dels comerciants i establiments afectats per aquestes restriccions en els horaris d'obertura, amatents a les seves necessitats i demandes, i fent d'altaveu de les seves justes reivindicacions, que, lamentablement, han patit la indiferència i el menysteniment per part d'una Administració que hauria d'haver pres decisions de mutu acord amb aquells que en sortien perjudicats.

El sector del comerç de costa necessitava, després de més d'un any de crisi sanitària i d'emergència econòmica que venia agreujant la seva situació de supervivència, una atenció especial, a l'empar d'una regulació específica que permetia la seva obertura fins a les 12, i atès que la seva activitat és de les més segures. Hem de tenir en compte que una part important del nostre comerç és estacional i viu, fonamentalment, dels mesos més actius, turísticament. Els fluxos comercials dels municipis turístics són diferents dels de la resta de ciutats, així com també ho són les seves dinàmiques i hàbits, la qual cosa influeix en els horaris comercials.

Davant d'això, hem cregut necessari impulsar unes reivindicacions per ajudar el comerç, la restauració i l'oci nocturn, demanant al Govern català, sobretot al departament d'Empresa i Treball, un paquet d'ajudes que compensessin les pèrdues que se'ls ha provocat, de més del 40% del total de la facturació, respecte l'any 2019. Una reivindicació que ha estat ben acollida, i ha rebut el suport i l'empenta del teixit comercial de diversos municipis veïns, dels representants de les seves entitats comercials, dels seus representants municipals i de la patronal PIMEC; demostrant la unió d'esforços en la defensa dels interessos econòmics de les nostres destinacions, amb l'objectiu de reactivar els nostres sectors empresarials.