En veu alta

Un país de pimes

"Malgrat les mesures instaurades pel govern central, com a empresari em sento tranquil i continuaré amb la meva responsabilitat empresarial de tirar endavant aquest país"

Quim Sendra

President de PIMEC Tarragona

Des de les darreres setmanes estem vivint una realitat política molt intensa i també molt incerta. Tot apunta que seguirem encara un temps, amb aquesta situació extraordinària i sense precedents. Són moments d'incertesa i inestabilitat política que afecten de ple a la societat, a l'economia i al teixit empresarial.

Des de l'1 d'octubre que s'han estat succeint una sèrie de fets que han trasbalsat el conjunt del país, i de retruc, el món empresarial. D'ençà que tot això va començar, des de PIMEC treballem a fons per conèixer amb detall com estem vivint les pimes i els autònoms aquesta situació amb l'objectiu de poder donar resposta i seguir defensant els seus interessos amb més força que mai. Recentment hem fet una enquesta entre el nostre teixit empresarial i en destacaria que som un país de pimes molt arrelades al territori atès que només un 3,2% s'ha plantejat la possibilitat de traslladar la seu social de la seva empresa.

Malgrat les mesures instaurades pel govern central, com a empresari em sento tranquil i continuaré amb la meva responsabilitat empresarial de tirar endavant aquest país. Sincerament, penso que les nostres millors eines per continuar treballant són mantenir la calma i prudència que ens ha caracteritzat fins ara. Crec a hores d'ara és fonamental la unitat entre tot el teixit empresarial per defensar els nostres interessos i contribuir al progrés econòmic i social.

Som un país de micros, petites i mitjanes empreses, molt avesats a treballar amb panorames polítics, econòmics i socials molt diversos. Hem fet front i superat crisis econòmiques devastadores per a les nostres empreses, processos electorals de tot tipus i sovint maltractats per les polítiques cap a l´empresa. Sempre estem al punt de la mira de la societat, si creem nous llocs de treball, si la nostra economia va bé, si augmentem les exportacions, si innovem...

Davant la situació que se´ns planteja ara mateix, i en un futur molt proper i potser fins i tot a mig termini, les pimes hem de treballar per fer valer el nostre pes dins aquesta societat, ara convulsa. Per tot això, em sento molt orgullós de poder recollir com a representat del teixit empresarial de Tarragona tots aquests neguits i saber que les nostres pimes estaran al peu del canó, ara, demà i en qualsevol situació nova que haguem d´afrontar.