TIC

Espais per connectar

Sergi Novo

Clúster Manager del Clúster TIC Catalunya Sud 

La Intel·ligència Artificial, el 5G, la blockchain, la realitat virtual i augmentada o el metavers han estat algunes de les tecnologies protagonistes del darrer Mobile World Congress 2023. Més enllà dels avenços tecnològics, el MWC ha demostrat una vegada més la importància de crear espais de trobada per a les empreses i professionals del sector tecnològic.

Unes setmanes després de l'esdeveniment i lluny del soroll, podem analitzar amb major perspectiva el que suposa per a moltes empreses ser en aquest gran aparador tecnològic. Enguany, una desena d'empreses associades al Clúster TIC Catalunya Sud han format part del Mobile World Congress amb espai propi, o bé, participant en activitats previstes al llarg del certamen. A més, una quarantena hi han assistit gràcies a la relació entre TICSud i la iniciativa de les Àrees 5G, impulsada per la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Fundació i2CAT i el propi MWC. Les empreses TICSud han pogut presentar-hi novetats, publicar resultats o anunciar adquisicions i, sobretot, els ha servit d'escenari per tancar acords i partnerships amb altres empreses del sector. Aquest ha estat, de fet, l'any amb major participació de la Comunitat TIC Sud amb activitats al Mobile fins ara amb Eagora, Ehealth AI, Expacia, Debug Nomad, Inetum, Invelon, Nuclio Digital School, T-Systems i Grupo Castilla. Aquesta presència creixent edició rere edició és només una mostra del paper destacat d'un sector TIC que cada cop té més força a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

El MWC actua com un gran punt de reunió on les empreses poden aprendre i intercanviar idees, sensacions i opinions. En alguns casos, aquestes trobades poden ser l'espurna de nous projectes i col·laboracions, per això creiem fermament en la necessitat de crear espais de trobada i connexió entre professionals durant tot l'any. El Clúster TIC Catalunya Sud treballa precisament per això, afavorint i potenciant el treball entre empreses del territori. Sumar per créixer i arribar més lluny és una fórmula infalible i l'experiència dels darrers anys ens avala. A més, ens marca a seguir potenciant el treball entre empreses del territori, perquè junts puguem créixer i arribar més lluny.