Promoció econòmica

L'espai econòmic Reus i el mapa del futur

Sandra Guaita

Alcaldessa de Reus 

Fa un parell de setmanes, P3 Logistic Parcs, la firma internacional inversora patrimonialista, promotora i propietària d'immobles logístics, va anunciar la compra a Reus d'uns terrenys de 17.5 hectàrees per construir-hi una nau de més d'11 hectàrees al sector H12, conegut com a Mas Sunyer. Es tracta del major projecte logístic en curs a Catalunya i confirma la ubicació estratègica i les possibilitats que té Reus en aquest àmbit.

Des de l'Ajuntament, més enllà d'acollir la iniciativa i de donar-hi tot el suport, volem aprofitar l'anunci per reforçar la projecció de l'espai econòmic de la ciutat i el seu entorn, un dels eixos de treball prioritari del govern municipal. En aquest sentit, des dels primers dies de l'actual mandat hem manifestat la nostra voluntat d'impulsar polítiques vinculades a la innovació, el coneixement, l'emprenedoria i les noves tecnologies que permetin crear riquesa, llocs de treball i retenir talent. Ens hi reiteràvem fa uns dies, en el balanç dels primers 100 dies de govern, i ens hi reiterarem a propòsit d'altres fites que tenim a l'agenda dels propers mesos.

La nostra aposta per l'emprenedoria és ferma i per això el novembre, amb motiu de l'inici de la celebració dels 30 anys de REDESSA, posarem en valor el viver d'empreses de l'Ajuntament, un dels vivers més antics i potents de Catalunya, amb 150 empreses instal·lades a tots els seus centres, que donen feina a 1.400 treballadors. Des de REDESSA s'ha donat viabilitat a projectes empresarials i professionals diversos, acostant-los opcions de transferència de coneixement, capacitació TIC i fins i tot accés a circuits de recerca i innovació. Una política que potenciarem aquest mandat igual que les opcions de creació d'star-ups que avui formen part dels serveis que ofereix TecnoRedessa.

El passat setembre vam presentar també una nova convocatòria d'ajuts, dotada amb 100.000 euros, per autònoms i empreses de menys de 50 treballadors que vulguin ampliar la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d'atur. I aviat podrem anunciar la primera implantació empresarial al Centre per a Bioempreses, unes instal·lacions ubicades al Tecnoparc en desús des de fa més de dotze anys.

Treballem, doncs, en diferents àmbits i amb ambició de futur, per consolidar la ciutat com una zona d'alt valor per a operadors nacionals i internacionals i cohesionar un projecte compartit amb els agents econòmics, ja siguin emprenedors, pimes o grans empreses, i vinculat a les opcions de desenvolupament professional i social del conjunt de la ciutadania, per projectar la nostra presència al mapa com un referent en el context d'Europa.