En veu alta

Captem inversions de futur

Roger Torrent

Conseller d’Empresa de la Generalitat de Catalunya

Lotte Energy Materials Spain, després d'adquirir Iljin Materials, no només manté el compromís de la inversió industrial greenfield més gran dels últims 20 anys al nostre país, sinó que n'ha projectat un major desenvolupament. Respecte al que s'havia anunciat l'any passat, els plans de Lotte a Mont-roig del Camp representen més inversió -fins a 1.200 milions d'euros- i la generació de més llocs de treball -fins a 600.

Però la seva importància va més enllà de les xifres quantitatives. Preveu la construcció de fins a tres plantes de fabricació d'elecfoil, un component clau per a les bateries de liti, i per extensió, estratègic per a l'electrificació de la indústria de l'automoció. I això ens ajudarà a posicionar Catalunya com a referent de la nova indústria de la mobilitat verda al sud d'Europa.

És per aquest motiu que des del Govern de la Generalitat hem acompanyat i hem donat suport a aquest projecte des del primer moment. Perquè tindrà un impacte molt positiu en les comarques de Tarragona, i encaixa plenament amb la nostra prioritat de reindustrialitzar Catalunya. Volem recuperar pes industrial, perquè la industria empeny altres sectors productius, dinamitza l'economia i ofereix llocs de treball estables i de qualitat. I volem fer-ho amb projectes alineats amb el repte de la transformació verda i digital, que ens ajudin a consolidar-nos com a referència internacional en àmbits estratègics.

Un objectiu ambiciós que passa, entre d'altres factors, per atraure inversions industrials. I és el que estem fent. De fet, estem batent rècords històrics del nostre país en captació d'inversions productives, amb una estratègia que ha estat reconeguda internacionalment. Catalunya ofereix tradició industrial, un ecosistema de recerca i innovació amb accés a tecnologia diferencial i disruptiva, capacitat d'atracció i retenció de talent, i una posició geogràfica estratègica. En aquest sentit, les comarques tarragonines són un dels espais amb major potencial, i continuarem treballant per a que s'hi ubiquin més projectes d'alt valor afegit.

Captem inversions per construir un futur d'oportunitats a Tarragona i al conjunt del país.