Qui som

L'Indicador d'Economia és des, de l'any 2.000, la primera i única publicació especialitzada en informació econòmica de la demarcació de Tarragona. És gratuït i té una periodicitat mensual. Des de juliol de 2017, l'Indicador té també la seva versió digital, reflectint de manera immediata les principals notícies econòmiques de les comarques tarragonines. La publicació la fan possible un grup de periodistes especialitzats en periodisme econòmic i comunicació empresarial i una llista multidisciplinar d'experts en diverses àrees del món de l'empresa i l'economia.

Redacció

 • Dani Revenga

  Director d'Indicador d'Economia des de 2011. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i postgrau en Direcció Estratègica per l'Escola de Negocis EADA. Amb més de 20 anys d'exercici professional en mitjans com la Cadena SER, Telecinco, la Xarxa Audiovisual Local, TAC 12 o el diari ARA i experiència com a Cap de Premsa i assessor de comunicació a diverses empreses i organitzacions, tant de l'àmbit privat com del públic.

 • Roberto Villarreal

  Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra. Amb 30 anys d'exercici professional, ocupant càrrecs destacats com el de redactor en cap del Diari de Burgos, el de subdirector de La Gaceta Regional de Salamanca o el de director del Diari de Tarragona. Actualment es delegat de El Mundo a Tarragona, una feina que compagina amb la de consultoria en comunicació per a diverses empreses i la de redactor de l'Indicador d'Economia.

 • Oriol Margalef

  Llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull. Amb una dilatada trajectòria de més de 20 anys en mitjans com l'AVUI o La Vanguardia. Actualment, exerceix d'assessor i consultor de comunicació independent, desenvolupant projectes i campanyes a mida per a empreses i institucions, a banda de col·laboracions permanents a diversos mitjans de comunicació, com l'Indicador d'Economia, del que és redactor des de desembre de 2011.

 • Pilar Ribé

  Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb una àmplia trajectòria, tant en l'àmbit dels mitjans com en el de la comunicació corporativa. Ha treballat a diversos mitjans de proximitat com el diari El Punt i també a gabinets de comunicació com el de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona i altres organitzacions i entitats a les que aporta la seva experiència en l'àmbit de la comunicació.

Els experts

 • Albert Pàmies

  Economista i Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Consultor, formador i conferenciant. Presta els seus serveis com a assessor extern a empreses, especialitzat en Estratègia empresarial, Direcció Comercial i Màrqueting. Com a docent, imparteix classes de Màrqueting Digital a la Llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses de la URV, i Direcció Comercial al Màster en Direcció i Gestió d'Empreses de la URV (MBA).

  Veure articles

 • Chus Blasco

  Sòcia co-fundadora i Directora a Afca.cat, consultora d'empreses especialitzada en Estratègia i Finances. Llicenciada en Empresarials i MBA per ESADE i en ADE per la Universitat Ramon Llull. Especialitzada en finances, management i ciències socials aplicades a les organitzacions. Professora associada a la URV i a BAU, Centre Universitari de Disseny. Ha escrit "Nuevas Finanzas para Nuevos Negocios" i és co-autora de la "Guia per l'autoavaluació de empreses. Claus per millorar el teu negoci".

  Veure articles

 • Xavier Plana

  Psicòleg d'empresa, consultor, coach i formador, especialitzat en desenvolupament personal i organitzacional, tant a nivell operatiu com estratègic. Amb experiència com a directiu, des de 2001 exerceix de facilitador en processos de desenvolupament personal, grupal i organitzacional en empreses de diferents sectors -especialitzat en el relleu generacional a l'empresa familiar-, i també a diversos organismes públics.

  Veure articles

 • Núria Noguerón

  Gestora patrimonial. Actualment presta els seus serveis a Vallvé Financiero, corredoria d'assegurances de Tarragona amb serveis de consultoria. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i en Investigació i Tècniques de Mercat i diplomada en Ciències Empresarials. Màster en Assessorament Financer, Instruments i mercats financers, Direcció econòmico-financera i Direcció de RRHH.

  Veure articles

 • Hildebrand Salvat

  Economista, llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat per la UB i diplomat en Ciències Empresarials per la URV. Soci i Director Tècnic de Ceres des de 2005, on és responsable de l'àrea quantitativa i d'R+D. És expert en anàlisi estadística multivariant i ha aplicat també metodologies etnogràfiques i de neuromàrketing. Professor adjunt de la URV, ex professor de la UB i ha impartit cursos per a diverses organitzacions.

  Veure articles

 • Javier Fañanás

  Consultor de Recursos Humans. Amb una dilatada experiència com a director de RRHH a multinacionals i pimes. Des de 2014, forma part de l'equip d'Smart Management, consultora especialitzada nascuda a Tarragona que aporta solucions integrals a mida dels seus clients en estratègia de Recursos Humans, que actualment compta amb delegacions a Tarragona, Barcelona i Madrid.

  Veure articles

 • Roberto García

  Consultor d'empresa i director de Casado & López Consulting, consultoria creada el 1999 a Tarragona, que ofereix a empreses i organitzacions serveis de selecció de persones i 'head hunting', a més de formació 'in company' i consultoria en els àmbits de l'estratègia, els recursos humans, l'organització, el management i el 'coaching'.

  Veure articles

 • Miquel Àngel Fúster

  Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB i titulat en els programes 'Finances operatives' i 'Finances corporatives' de l'IESE. Actualment, Director Financer a l'empresa Schwartz Hautmont. Membre de la Junta del Col·legi d'Economistes de Catalunya, demarcació de Tarragona. Col·labora com a articulista, professor i conferenciant a diversos mitjans de comunicació i al Col·legi d'Economistes i la Cambra de Comerç de Tarragona, entre d'altres.

  Veure articles

 • Joan Maria Sabaté

  Director Gerent del Celler de Capçanes, de la DO Montsant. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i Màster en Direcció Econòmico-Financera. Amb més de 20 anys d'experiència com a directiu en empreses de diversos sectors, molt especialment dins l'àmbit agroalimentari.

  Veure articles

 • Carles Just

  Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Especialista en dret civil i mercantil, particularment en matèria de societats i assessorament a empreses. Professor de l'Àrea Mercantil del Màster d'Accés a l'Advocacia co-organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i els Col·legis d'Advocats de Reus, Tarragona i Tortosa. Col·laborador com a articulista a diverses publicacions del territori.

  Veure articles

 • Jordi Amela

  Llicenciat en Dret i Gestor Administratiu. Amb una àmplia experiència com advocat, especialment en els àmbits del Dret Penal i el Dret Bancari. Delegat a la demarcació de Tarragona d'APDEF, l'associació que s'encarrega de la defensa dels drets d'usuaris i consumidors a qualsevol àmbit, molt en especial en l'àmbit de les reclamacions a les entitats financeres.

  Veure articles

 • Fèlix Llovell

  Periodista especialitzat en crítica gastronòmica. Director i impulsor de la prestigiosa Guia Gourmand i de la revista 'Gastronomia i turisme'. Col·laborador com a expert gastronòmic a diversos mitjans de comunicació. Les seves crítiques són una referència a nivell català en aquest camp, amb una gran projecció a les xarxes socials, on compta amb milers de seguidors.

  Veure articles

L’empresa

L'Indicador d'Economia l'edita Bonaimatge, empresa de publicacions i comunicació. A banda de l'Indicador d'Economia, Bonaimatge edita “La Guia de cultura i oci de Reus” i desenvolupa projectes de comunicació i relacions públiques. Bonaimatge va néixer sota el paraigua del Grup Rueda, empresa líder a la demarcació de Tarragona en distribució de premsa, publicacions, llibres i altres productes editorials, que compta també amb els quioscos Roslena, amb una vintena d'establiments repartits entre Tarragona, Reus i Salou. Des de 2014, Bonaimatge compta també entre el seu accionariat amb un grup d'inversors de les comarques de Tarragona. L’Editor-gerent d’Indicador d’Economia és David Arias (darias@bonaimatge.es).