La Cambra de Comerç de Reus inaugura una delegació al Priorat

L'objectiu és, segons el president de l'ens cameral, Jordi Just, "apropar la Cambra al territori"

Una imatge de la nova delegació de la Cambra de Reus a Falset. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Falset

Aquesta iniciativa s’emmarca en una de les principals línies estratègiques de la nova etapa de la Cambra que es va iniciar el maig del 2019: apropar els serveis de la Cambra a les empreses de les cinc comarques que configuren la seva demarcació territorial: Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

La Cambra de Comerç de Reus té des d'avui una delegació a la comarca del Priorat. El president de l'ens cameral, Jordi Just, i el conseller d'Empresa del Consell Comarcal del Priorat, Lluís del Arca, han inaugurat avui la nova delegació a Falset en la que suposa la primera obertura d'oficines de la Cambra a les cinc comarques del territori.

Aquesta iniciativa concreta una de les principals línies estratègiques de la nova etapa de la Cambra que es va iniciar el maig de 2019: apropar els serveis de la Cambra a les empreses de les comarques que configuren la seva demarcació territorial (Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta). En les pròximes setmanes es posarà en funcionament les de la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, també a les seus dels respectius Consells Comarcals.

El president de la Cambra, Jordi Just, ha subratllat que "apropar la Cambra al territori és una de les prioritats que tenim per aquests pròxims anys i, en aquest sentit, aquestes delegacions són una peça clau, perquè permeten oferir els nostres serveis i mantenir un contacte permanent amb la realitat de les empreses del territori per anar detectant allà on podem ser més útils". Per la seva banda, el conseller d'Empresa del Consell Comarcal del Priorat, Lluís del Arca, ha valorat que "la presència de la Cambra al Consell Comarcal és un complement perfecte a les nostres polítiques de promoció econòmica i de suport a les empreses". Per últim, la delegada de la Cambra al Priorat, l'empresària Marta Domènech té clar que "és un avenç molt important, perquè ens permetrà portar a la pràctica la filosofia de proximitat al territori i a les seves empreses que és una de les línies mestres del nou estil que estem implantant a la Cambra".

Aquesta delegació comptarà amb una tècnica de la Cambra que tots els dimarts atendrà a les empreses del Priorat. Els principals serveis que la Cambra de Reus oferirà en aquestes oficines descentralitzades són:

  • Internacionalització. Missions a països estrangers i recerca de contactes per entrar a mercats nous a través de la xarxa internacional de Cambres de Comerç i altres organismes empresarials, tràmits amb ambaixades, emissió de certificats d'origen per avalar la procedència dels productes, etc.
  • Programes de formació. Oferir el catàleg de formació especialitzada i de valor afegit de la Cambra de Comerç, tant presencial com on-line. Possibilitat d'organitzar cursos, programes, post-graus o màsters de manera descentralitzada a les comarques de la demarcació territorial de la Cambra.
  • Impuls a l'FP Dual. Detectar les necessitats de les empreses en la modalitat d'FP Dual i exercir d'intermediari entre els sectors i el Departament d'Educació per impulsar les titulacions que més encaixen en el model econòmic de cada comarca.
  • OGE (Oficina de Gestió Empresarial). Tràmits administratius diversos davant al Generalitat.
  • CamerFirma. Signatura digital per a persones jurídiques.

Notícies relacionades