La Comissió d’Ordenació del Territori del Consell de Cambres de Catalunya es constitueix en una reunió a Reus

En la trobada s'ha presentat el programa Catalunya 2030-40, un full de ruta de les cambres catalanes per "dissenyar la Catalunya del futur a través de les infraestructures"

Un moment de la reunió de la Comissió. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El president de la Comissió d'Ordenació del Territori del Consell de Cambres de Catalunya és el màxim dirigent de l’ens cameral reusenc, Jordi Just.

La Cambra de Reus ha estat la seu de la Comissió d'Ordenació del Territori del Consell de Cambres de Catalunya que s'ha constituït avui. Aquest organisme, format pels representants de les 13 cambres catalanes, té com funció la de vetllar per l'impuls de les infraestructures i el reequilibri territorial del país. El president de l’esmentada Comissió és Jordi Just, màxim dirigent de l’ens cameral reusenc, que ha manifestat que "des de les cambres defensem un model de país en xarxa que permeti que, gràcies a les infraestructures, totes les seves comarques puguin ser competitives afavorint el reequilibri territorial".

En aquesta sessió constitutiva, s'ha presentat als integrants de la Comissió el programa Catalunya 2030/40. Es tracta d'un full de ruta de les cambres catalanes per dibuixar la Catalunya del futur a partir de les infraestructures clau que han de fer possible aquest objectiu de donar competitivitat a tot el territori, propiciant el reequilibri econòmic i demogràfic del país. El dossier s'ha presentat als representants de les tretze cambres de comerç de Catalunya perquè puguin fer les seves propostes que considerin oportunes i tenir-lo així permanentment actualitzat amb les necessitats específiques de cada àrea del país.

Els efectes del 'Glòria'

Sobre la taula d'aquesta primera sessió celebrada avui hi eren els efectes de la borrasca 'Glòria' arreu de Catalunya. La Comissió s'ha compromès a treballar per identificar-los i accelerar l'actuació de les administracions per reparar els danys. En concret, s'ha aprovat una proposta de la Cambra de Comerç de Tortosa que demana que les administracions creïn una oficina única per canalitzar les actuacions per combatre la regressió del Delta i els devastadors efectes del temporal dels últims dies. Una oficina que serviria també per centralitzar la relació de les empreses amb les administracions. La Comissió recomanarà al Consell General de Cambres de Catalunya que defensi el Pla Estratègic de la Taula de Consens del Delta, que demana a l'Estat inversions a curt, mitjà i llarg termini al Delta per fer-lo més resistent a situacions meteorològiques extremes com les viscudes aquests darrers dies.

Notícies relacionades