Reus presenta el seu particular "Pla Marshall"

L'Ajuntament destinarà 4,5 milions d'euros a reactivar el teixit productiu de la ciutat

L'alcade de Reus i els portaveus de tots els grups municipals i representants d'agents socials i econòmics. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

El pla consta amb una cinquantena d'actuacions Com ara un pla de xoc alimentari, ajuts per a subministraments bàsics, rehabilitació d'habitatges per destinar-los a lloguer social, etc.

Corregir la desacceleració econòmica i donar resposta a necessitats socials. Aquests són els dos eixos del particular “Pla Marshall” que l’Ajuntament de Reus ha dissenyat per a reactivar l’economia del municipi. El pla, que compta amb un pressupost de 4,5 milions d’euros, destinarà 2 milions d'euros a reactivar l’activitat econòmica, uns diners provinents del pressupost corrent i 960.000 euros de la partida d'inversions. Pel que fa a les accions de caire social i assistencial, s'hi destinaran prop de 1,6 milions d'euros -amb 736.000 euros d'aportació i 846.000 d'euros en exempcions fiscals.

El pla consta amb una cinquantena d’actuacions Com ara un pla de xoc alimentari, ajuts per a subministraments bàsics, rehabilitació d'habitatges per destinar-los a lloguer social, foment de la contractació d'aturats, ajuts a empreses i autònoms, bons tecnològics, una plataforma de comerç electrònic, un fons per a la creació de cooperatives dels sectors més vulnerables, com el de les cures, etc.

En accions de foment de l'ocupació s'hi injectarà un milió d'euros. En mesures de suport al sector de la construcció, el pressupost estimat és de 700.000 euros. L'aposta per la transformació digital s'ha dotat en 185.000 euros, i les mesures de suport als sectors del comerç, el turisme i la restauració sumen més de 900.000 euros. També es planteja una programació cultural estable a carrers i places.

Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus, ha avançat que les mesures que completaran el pla s’aniran detallant amb el pas dels dies mentre que ha demanat la implicació d’altres administracions: “No és com la crisi del 2008, la resposta no ha de ser la mateixa, l'austeritat extrema no funciona".

Podeu consultar tot el pla de reactivació econòmica clicant aquí.

Notícies relacionades