Tarragona no recuperarà els turistes que tenia fins d'aquí a dos o tres anys

Aquesta és la principal de contingència arran del pla de contingència de la ciutat que han fet el Patronat de Turisme i el Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat

Jordi Calabuig, cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El document assenyala que els creuers o els viatges de negocis seran els més afectats per la Covid-19.

Els turistes que Tarragona ha perdut per culpa de la Covid-19 no es recuperaran fins a d’aquí dos o tres anys. La situació mundial arran de la malaltia ha colpejat durament el sector turístic i ara el pla de contingència que la ciutat de Tarragona ha elaborat per a conèixer l’estat del sector ho demostra. “Tarragona té una oportunitat d'una reactivació més àgil ja que és una ciutat d'unes dimensions mitjanes, amb un turisme no massificat, amb diversitat d'espais dins el municipi i força ben adaptat a les demandes dels visitants", ha dit el cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat, Jordi Calabuig, tot i que ha advertit d’aquests dos o tres anys de marge per a recuperar els turistes que s’han perdut.

El document ha estat elaborat pel Patronat de Turisme de Tarragona i el Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística d'Eurecat i assenyala que dins del sector, els creuers o els viatges de negocis seran els més afectats.

En el pla de contingència s'han proposat diferents mesures per adaptar la ciutat a la nova realitat en l'àmbit turístic, algunes de les quals ja estan en funcionament. Una de les propostes passa per "zonificar" les platges. És a dir, dividir-les i atorgar un ús específic a cada àrea.

Notícies relacionades