Els hotels de la demarcació registren un 80% menys d'ocupació que l'estiu passat

A la Costa Daurada només ha obert un 40% dels hotels, amb una ocupació mitjana del 25% entre setmana

Un hotel de Calafell el 9 de juliol d'enguany. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona diu que s'esperava una temporada dolenta, però que ha estat pitjor del que es preveia.

Annus horribilis pel sector de l’hostaleria a la demarcació de Tarragona. L’ocupació dels establiments a les comarques tarragonines aquest estiu és un 80% inferior a la de l’estiu de l’any passat en una temporada marcada per la Covid-19. A la Costa Daurada només ha obert un 40% dels hotels, amb una ocupació mitjana del 25% entre setmana.

Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) es parla d’un any “dolentíssim”. L'obertura de PortAventura, pol potent d'atracció de turistes, ha donat una mica d'oxigen al sector, si bé tampoc ha pogut esdevenir el gran revulsiu. Ha reobert en un 30% de la seva capacitat. “En un estiu ‘normal’ l'ocupació és creixent del juny a l'agost, mentre que enguany és a la inversa. No para de decréixer”, diu Xavier Guardià, portaveu i responsable de relacions institucionals de la FEHT.

La majoria dels hotels del Camp i l'Ebre han optat per no obrir durant tota la temporada. "Això vol dir que no emeten cap factura des de l'octubre passat, quan van tancar portes i, per tant, en qüestió de tres mesos, ja farà un any que estan tancats, sense beneficis", destaca Guardià. Per tot plegat, la FEHT dona l'any per perdut i ja mira cap al 2021, esperant que pugui arribar un escenari de normalitat. "L'any 2020 està acabat, els que tinguin pulmó, com les grans cadenes hoteleres, són els que ho resistiran, altres més petits potser no ho podran aguantar", adverteix. La FEHT insisteix que les administracions "s'han de posar les piles" -amb congelació o rebaixa d'impostos-, tenint present que el turisme representa el 25% del PIB de Tarragona.

Notícies relacionades