La Casa Navàs rep un 45% menys de turistes per la Covid-19

Els visitants catalans, uns 4.000, han estat els que han evitat una davallada més gran, suposant un 53% del total

Uns visitants seguint les explicacions del guia. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Els ciutadans de Reus han estat els segons en nombre a l’hora de visitar la Casa Navàs, suposant un 20% del total de les visites.

El turisme català ha evitat que la davallada de visitants provocada per la Covid-19 a la Casa Navàs hagués estat més gran del que es preveia, tot i que la xifra de persones que han accedit a aquest immoble icònic de Reus ha estat “molt lluny de les altres temporades”, un 45% menys concretament. Així, 4.000 visitants han procedit d’arreu de Catalunya, un fet que suposa un 53% del total de visites, mentre que el públic local, el de Reus, ha estat el 20%. Per darrere, els visitants d’arreu de l’estat, amb un 14% i el turisme internacional amb un 13%.

“Amb els francesos al capdavant i sense arribar als 1.000 turistes, el visitant
internacional ha caigut el 82%, mentre que la davallada del de l'Estat espanyol ha estat del 55%”, expliquen en un comunicat des de la Casa Navàs.

El nombre de persones que se sumaven a les visites de la Casa Navàs diàriament després de la reobertura de l'equipament el passat 11 de juliol va superar les expectatives previstes en un any tan difícil per al turisme. Una tendència que es va mantenir fins al 21 d'agost, quan la consellera
de Salut, Alba Vergés, va anunciar mesures especials a la ciutat de Reus per reduir la taxa de contagi de la covid-19. A partir d'aquí, les bones xifres d'ocupació van caure dràsticament; un fet que ha provocat que es tanqui l'estiu amb dades menys optimistes de les que s'havien registrat fins aleshores.
 

Notícies relacionades