Llaberia Group creix a cavall de la creixent demanda de canonades de polietilè

Els seus avantatges tècnics i les possibilitats de reutilització el situen com al material del futur en la conducció d’aigua, gas i productes químics, entre d’altres

Llaberia Group reforça l'aposta pel polietilè. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Montbrió del Camp

Llaberia Group, empresa amb seu a Monbrió del Camp especialitzada en la canalització d'aigua i tota mena de solucions hidràuliques, va ser una de les pioneres en la fabricació i comercialització de canonades de polietilè. Ara, l'increment de la demanda d'aques polímer a bona part dels països europeus ha permès incrementar significament la xiafra de negoci de Llaberia en aquest segment, un dels considerats estratègics per aquesta companyia.

Els avenços en la investigació del polietilè han permès que estigui substituint altres materials com la fundació dúctil en les canonades de tota mena d'instal·lacions. Els baixos costos econòmics i la simplicitat en la implantació del polietilè han estat els factors que han propiciat que aquest material s'hagi imposat sobre els tradicionals. Altres avantatges com la seva flexibilitat, la facilitat de maniobra, la menor rugositat interna i la durabilitat consoliden l'èxit del polipropilè, que és capaç de resistir cops, baixes temperatures, contacte amb agents químics, corrosió, etc

Llaberia Group reforça l'aposta pel polietilè amb un seguiment constant de les innovacions del mercat, que els permet oferir les solucions més òptimes als seus clients. El polipropilè té múltiples aplicacions, com: la distribució i conducció d'aigua tant freda com calenta, la conducció de gas, els circuits de refrigeració, la calefacció, la distribució i conducció de productes químics, la protecció de la fibra òptica i les telecomunicacions, els emissaris submarins, el sector de la construcció, etc.

Economia circular

Els tubs de polietilè no són tòxics i són aptes al reciclatge. A través d'un procés de triatge, neteja i granulació es poden transformar en altres matèries primeres i aprofitar-se per altres usos, encaixant així en el nou paradigma de l'economia circular, un veritable avantatge competitiu en el context actual. Un ventall de factors que fan possible que el polietilè sigui el material de referència en la construcció d'aqüeductes i gasoductes, aplicant-se en els darrers anys també en xarxes de desguassos civils i industrials.

Llaberia Group Acumula una gran experiència en injecció, manipulació i fabricació de canonades de pressió, accessoris i qualsevol peça a mida confeccionada en aquest material, fins a diàmetres de 1.600 mm, en el seu propi taller de producció. A més, fabriquen caldereria plàstica en altres materials com: PP, PVC, PP-N, PVDF O PRFV. Gràcies a aquest gran valor afegit i a tota la seva trajectòria s'ha convertit en l'empresa líder del sector tan a nivell nacional com internacional.