L'Original Experiències Gastronòmiques, cuina d'autor creativa a Cambrils

El xef Joan Llaberia és un gran apassionat de la cuina d'autor moderna, que ell protagonitza amb encert

L'equip del restaurant, liderat per Joan Llaberia. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Cambrils

L'arròs de l'Original. FOTO: CEDIDA.

L'Original Experiències Gastronòmiques

Plaça Mossèn Joan Batalla, 5, Cambrils.

Tel: 977 911 602 / 626 417 384.

Horari: De 13.00 a 16.00 h i de 20.00 a 23.00 h. Tanca els dimarts.

Terrassa i menjador privat per a 12 comensals. Admet gossos.

Correu electrònic: loriginal.eg@hotmail.com

Després d'acabar els estudis a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils i fer un postgrau en direcció de cuina a l'Escola d'Hostaleria de Sant Pol de Mar, el jove xef Joan Llaberia va iniciar la seva experiència professional en prestigiosos restaurants com el Miramar i Can Bosch, de Cambrils, i el Sant Pau de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.

Al desembre del 2013, Llaberia decideix obrir el seu propi restaurant i inaugura a la cèntrica plaça del Port de Cambrils L'Original, Experiències Gastronòmiques, un establiment que busca oferir la concepció de cuina que fusiona cultures i sabors amb productes de proximitat, productes als que Joan Llaberia dona noves dimensions, noves textures, gustos i presentacions. El Joan és un gran apassionat de la cuina d'autor moderna creativa, que ell protagonitza amb encert a L'Original. El nom del restaurant resumeix l'objectiu del seu treball en aquest establiment alhora familiar on el comensal té l'oportunitat de viure singulars experiències gastronòmiques.

La sala, sota la direcció de l'Stefan Yotov, que també exerceix de sommelier, té dos apartats elegants i d'ambient acollidor. En destaquem l'espai situat al costat del finestral, agradable i distingit. Al fons, després de la barra de bar, trobem la cuina, a la vista del client. La capacitat del restaurant és de 85 comensals.

La carta de l'Original és molt dinàmica. El restaurant col·labora amb els menús que organitza Cambrils en les seves jornades gastronòmiques, i busca el millor producte de proximitat i de temporada (menú del calamar, dels fideus rossos, de la carxofa o del romesco). A les nits ofereix dos menús degustació, el "Menú Canalla" i el "Menú Secret". Entre les seves especialitats culinàries, podem destacar el tàrtar de tonyina vermella amb producte del Grup Balfegó; la gamba vermella de Tarragona; el carpaccio de magret d'ànec i fruits de temporada; el tataki de salmó; el pop a la brasa amb textura de patata i emulsió de allioli; el bacallà gratinat amb allioli i poma caramelitzada i el peix de mercat (llobarro, orada o turbot). També ofereix un menú degustació a un preu de 22 o de 50 euros.

El celler de l'Original alberga unes 120 referències. El vi de la casa és el Mas Donis, de la DO Montsant.

L'establiment cambrilenc liderat per Joan Llaberia ha estat guanyador i finalista en totes les Rutes de Tapes de Cambrils. Recentment ha estat el guanyador del Mes de tapes Cambrils 2017 i finalista en la Tapa del any de Barcelona.