Sibarites, cuina tradicional evolutiva a Gandesa

Els seus plats combinen productes de proximitat amb presentacions molt acurades amb tocs d’inspiració oriental

David Moseguí i Elisa Borras, al capdavant del Sibarites. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Gandesa

Plaça de la farola, 4. (43780) Gandesa

Tel: 977 420 515

sibaritesgandesa(ELIMINAR)@gmail.com.

http://sibaritesgandesa.negocio.site

La jove parella David Moseguí i Elisa Borras, de Ginestar, porten amb molt encert la gerència i la cuina d'aquest establiment situat a la plaça d'entrada a la població. David va començar a treballar en diferents restaurants de les comarques tarragonines, fins que al 2012 va entrar a la cuina de Sibarites, en la seva anterior ubicació. Després del canvi de lloc i amb el suport de l'Elisa, es va fer càrrec del restaurant a principis del 2017.

En primer lloc sorprèn a Sibarites la decoració del menjador, molt acurada i agradable, combinant elements clàssics amb moderns, llums d'èpoques passades amb aranyes, parets de pedra vista, decorades amb botelles de vins de la Terra Alta i un gran mapa que situa les varietats de vinya de la comarca. Taules àmplies i separades; amb bones estovalles, coberteria i cristalleria. Els serveis, impecables i moderníssims.

La cuina segueix una línia tradicional evolutiva, molt treballada, amb tocs personals, a partir de productes propers i amb acurades presentacions i predominant els crus i salses orientals. Destaca la tonyina de Balfegó, en tartar, l’ossobucco, el sashimi i el tataki. Totes les postres són casolanes. Cal considerar també molt positiu l'equip igualment molt jove que atén amb molta amabilitat i diligència la sala, que té una capacitat per a uns 40 comensals; aconsellen i informen amb precisió de la composició de cada plat, expliquen els productes emprats i les elaboracions. El celler és molt ampli amb més d'un centenar de referències de vins principalment de la Terra Alta.

Entre les seves especialitats podem recomenar el tartar de tonyina vermella Balfegó amb mango, crudites, salicòrnia i aire cítric; el foie-gras d'ànec del Delta de l'Ebre, melmelada d'espàrrec blanc, foz clua i geleé de moscatell; el carpaccio de pop roquer amb melmelada de tomàquet de penjar; l'arròs de sepionets i llagostins; l'entrecot de vaca a la brasa amb all negre, soja i parmentier; el tataki de llom de cabra dels ports amb textures de remolatxa; la corbina a la brasa amb cromatisme de verdures, avellanes i all negre; l'steak tartar de cabra hispànica, micro verdures al caliu i teriyaki. Sibarites també ofereix un menú diari per 11,00 euros i els caps de setmana un menú per 21,00.