Carbonic Restaurant: la brasa Premium de Salou

El nou espai gastronòmic va obrir portes el passat juliol en un entorn espaiós i modern

Helder Moya / Salou

El número 55 del carrer Major de Salou ha recuperat efervescència, bullici i, sobretot, gastronomia i cocteleria. Carbonic Restaurant és la gran novetat de l'estiu a la capital de la Costa Daurada. Un establiment molt ben equilibrat, amb un interiorisme i un disseny que denoten una atractiva personalitat pròpia i on la brasa ben treballada certifica la seva identitat culinària.

El projecte va començar a cuinar-se a foc lent l'any passat, i un cop passat l'estiu, es va decidir engegar-lo. El 7 de juliol Carbonic Restaurant va alçar el teló, obrint les portes del local que durant anys va ocupar Le Sommelier «Carbonic ve per la nostra cuina, ja que treballem amb una graella basca i un forn de carbó, i també pel gas carbonic que desprèn el vi al fermentar-lo» explica Jordi Perera, un dels quatre socis implicats en aquest atractiu projecte.

L'acollida al Carbonic és en forma de barra, un espai de benvinguda, on picar alguna cosa o fer un cocktail i on començareu a notar l'hospitalitat que caracteritza l'ADN del Carbonic. El menjador -amb capacitat per 120 comensals- destaca per ser un espai on les taules, juguen un protagonisme virtuós. Dues taules rodones grans són la joia de la corona, ara bé, la resta de taules, estan situades de manera que t'atorguen molta privacitat i independència de la resta.

La cuina vista, la càmera de vins, i la terrassa exterior, oberta a inicis d'aquest mes de setembre, sumen molts més al·licients per gaudir-hi de la visita. Jordi Perera apunta que «Olga Pajares és la interiorista culpable de tot, junt amb el despatx d'arquitectura Isern Associats. El que volem és que l'experiència global sigui molt bona, i això s'hi suma la gastronomia, l'ambientació, la música. Carbonic està pensat per poder venir cada setmana, no només en celebracions».

Tiquet mig entre 30 i 35 euros

«Els primers plats els clients els agafen per compartir, tot i que n'hi ha segons que també. El preu mig és de 30-35 euros, tot i que ara al setembre ja disposarem d'un menú migdia que serà molt atractiu» comenta en Jordi Perera.

Bon coneixedor de la zona i client de l'antic Le Sommelier, en Jordi Perera es mulla alhora de recomanar què no us podeu perdre al Carbonic «a casa nostra es pot gaudir d'un calamar de potera a la brasa, un porro rostit a la flama amb vinagreta d'avellanes, unes pastanagues brasejades al gingebre amb hummus i espècies tandori, d'un llobarro a la brasa o d'una costella de llom alt d'un quilo. I tot arrodonit amb una pinya a la brasa amb crema cremada i gelat de ron!» (somriu). Us podem ben assegurar que així és, que les creacions culinàries de l'Estrella Hernàndez, la cap de cuina, us sorprendran, i que l'amabilitat de la responsable de sala, Noemí Ribal, us faran sentir plenament còmodes, en aquest atractiu i interessant restaurant de Salou, i que promet convertir-se en referent a la vila salouenca.

Notícies relacionades