CaixaBank i la Plataforma Tecnològica del Vi uneixen forces per impulsar la innovació en el sector vitivinícola

Signen un conveni on l'entitat bancària, a través d'AgroBank, líder en el sector agrari, formarà els professionals del vi en R+D+I, en farà difusió i oferirà solucions financeres a empreses i emprenedors

Carme Sabrí, directora d’AgroBank (dreta), i Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Barcelona

La col·laboració entre les dues entitats posa de manifest el compromís de donar suport a les necessitats particulars del sector vitivinícola i impulsar la innovació com a motor de la seva activitat econòmica.

Una signatura que suposarà un abans i un després en el món vitivinícola. Carme Sabrí, directora d'AgroBank, i Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi (PTV) han signat un conveni que permetrà a les dues entitats impulsar amb més força la innovació en el sector del vi. CaixaBank, a través d'AgroBank, la línia de negoci de l’entitat financera dirigida al sector agrari líder en el seu camp i que compta amb un de cada quatre pagesos espanyols com a clients, oferirà formació pels professionals i les empreses vitivinícoles en l’apartat de la innovació i difondrà els projectes en R+d+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació) en aquest àmbit. AgroBank posarà a disposició de cellers, pagesos, companyies i productors de vi els seus productes financers orientats a fomentar la inversió en el camp de la innovació.

L’acord entre les dues entitats també contempla la participació d’AgroBank en el premi PTV d’Innovació. Així, aquesta línia de negoci de CaixaBank patrocinarà el premi en metàl·lic que s’atorgarà en la categoria Jove investigador. La Plataforma Tecnològica del Vi, una entitat que va néixer l’any 2010 amb la finalitat de promocionar la competitivitat dels vins d’arreu de l’Estat i que compta amb més de 170 socis, entregarà també un premi honorífic dirigit a grans professionals del sector amb una trajectòria notable en l'àmbit de la innovació.

L’acord amb la PTV referma el compromís de CaixaBank amb la innovació. De fet, aquesta entitat financera ha rebut enguany el premi al Banc més Innovador d'Europa Occidental 2019, en els premis The Innovators de Global Finance. AgroBank, la divisió del sector agrari, també ha estat una ferma impulsora pel que fa a la innovació tal com es demostra amb la càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari que es fa juntament amb la Universitat de Lleida.

Notícies relacionades