La DO Montsant cull un 10% menys de raïm que l'any passat però d'una qualitat excel·lent

Amb el 90% del total de la collita feta, s'han veremat més de sis milions de quilos, el 92% dels quals són de varietats negres

Una imatge d'un cep. FOTO: ACN.
Redacció / Falset

De les varietats negres, les garnatxes i les carinyenes suposen el 60% del total amb gairebé tres milions i mig de quilos.

La collita de la DO Montsant ha complert els pronòstics i registra una davallada en el total de quilos veremats però d'una qualitat excel·lent. Així, amb el 90% de la collita feta, s'han veremat més de sis milions de quilos, el 92% dels quals corresponen a varietats de raïm negres. D'aquestes, les garnatxes i les carinyenes suposen el 60% del total.

Segons els responsables de la DO Montsant, la qualitat del raïm és excel·lent perquè "la sequera impedeix que es propaguin malalties entre els ceps". En aquesta campanya la verema s'ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, fet que ha permès obtenir dades més reals. "S'han dut a terme aforaments tant a les finques com als cellers per validar totes les dades i garantir així de la manera més fidedigna possible la traçabilitat del producte i la qualitat final dels vins Montsant", diu Pilar Just, presidenta de la DO Montsant.

Notícies relacionades