"El 90% dels restaurants no fan pressupostos"

El xef Ferran Adrià defensa l'estratègia i la inversió en les Pimes en un webinar organitzat per la Fundació Gresol

Un moment del webinar de Ferran Adrià. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Adrià ha apostat per la col·laboració entre empreses del mateix sector per sortir de la crisi i també ha assegurat que la meitat de les pimes no arriben als cinc anys.

El reputat cuiner Ferran Adrià, considerat la persona que va canviar definitivament la cuina contemporània, que va suposar una revolució del mateix nivell que la Nouvelle Cuisine, ha fet aquest matí una conferència en línia (webinar) organitzada per la Fundació Gresol i a la qual han participat 200 persones.

Adrià ha destacat el paper organitzatiu i de gestió que ha de tenir qualsevol petita i mitjana empresa, començant per un sector que coneix molt bé, la restauració. “El 90% dels restaurants no fan pressupostos. Això és un caos i s'ha d'acabar", ha dit Adrià, que ha apuntat que la meitat de les Pimes no dura més de cinc anys. A més, ha aconsellat a les petites i mitjanes empreses no copiar models d'èxit, sinó adaptar-los a la seva realitat. Segons el gran xef, "necessitem estratègia i inversió, perquè ara la competició és global, és contra el món".

Per Adrià la marca ho és tot: "Hem d'invertir i s'ha de ser bastant creatiu. Jo crearia una gran campanya, amb col·laboració de totes les empreses, grans i petites. Tenim el problema que hi ha projectes molt interessants que no estan connectats perquè cadascú va a la seva".

Notícies relacionades